Set edificis municipals es dotaran de plaques solars que suposaran un estalvi de més de 40 tones de CO2

S'instal·laran a sis escoles i al Vapor Llonch

Una de les instal·lacions fotovoltaiques de la ciutat
Una de les instal·lacions fotovoltaiques de la ciutat | Ajuntament de Sabadell
NacióSabadell
06 de desembre del 2019
Les escoles La Romànica, Sant Julià, Andreu Castells, Concòrdia, Miquel Carreras i Amadeu Vives.de Sabadell i l’edifici de Promoció Econòmica, el Vapor Llonch, es dotaran de plaques solars fotovoltaiques. Això suposarà que es deixin d'emetre unes 44,4 tones de CO2 anuals quan estiguin en funcionament. 

Estaran disponibles a partir de l'any vinent, cap a la tardor de 2020. Es faran obres a les cobertes d'aquests set emplaçaments municipals, amb suport de la xarxa en què l’energia generada serà autoconsumida instantàniament sempre que sigui possible, i els excedents, en cas de produir-se, seran abocats a la xarxa general.

Es farà una inversió de 231.951,31 euros, finançada al 50% pels fons FEDER Europeus, dintre de la estratègia EDUSI de Sabadell. La potència total que es preveu instal·lar seràe 102,48 kWp, que s’afegiran als 180 kWp que actualment ja disposa l’Ajuntament en diferents edificis de la ciutat.

Aquests set punts s'afegiran a uns altres que també funcionen amb autoconsum, la Granja del Pas; la deixalleria de Can Llong; un sistema de rec per a horta al parc fluvial del Ripoll; les escoles Nostra Llar, Teresa Claramunt, Joanot Alisanda, Miquel Martí i Pol, Creu Alta, Andreu Castells i Joan Montllor; les escoles bressol de Can Puiggener i Andreu Castells; el Centre Cívic de Ca n’Oriac; el Poliesportiu Olímpia; el Centre de Formació Cal Molins i l’edific de Cal Marcet.

Però no només, hi ha iniciativa municipal, també la ciutadania compta amb aquest tipus d'energia. Aquest 2019 es tancarà amb més de 60 instal·lacions fotovoltaiques repartides per la ciutat -hi ha un descompte del 50% de l'IBI durant cinc anys-.