Cita amb la memòria històrica als Cinemes Imperial

Arrenca el III Cicle de Cinema sobre la Deportació als Camps Nazis

NacióSabadell
03 de desembre del 2019
L’Ajuntament de Sabadell i l’Amical de Mauthausen han tornat a programar el III Cicle de Cinema sobre la Deportació als Camps Nazis, que tindrà lloc als Cinemes Imperial. Serà la primera projecció d'una iniciativa que s'allargarà fins al 18 de febrer, amb tres cites a la gran pantalla. 

El primer film arribarà aquest dimarts, a partir de les 18 hores, i serà el documental Samudaripen. El Holocausto Gitano Olvidado, dirigit per Eva Cruells. Una cinta produïda per l’Associació Veus Gitanes i que narra el viatge d’un grup de joves gitanes al camp de concentració d’Auschwitz, on es van exterminar milers de persones d'aquesta ètnia durant la II Guerra Mundial. 

Aquest cicle té com a finalitat sensibilitzar sobre el feixisme i recuperar la memòria històrica i està enmarcada en el treball conjunt entre el consistori i l'entitat que fan en matèria de preservació de la memòria i prevenció del feixisme amb el projecte Sabadell-Mauthausen

Les altres dues cintes selecciones de la iniciativa es passaran el 28 de gener, Aragoneses en el infierno de los campos de concentración, de Mirella R. Abrisqueta. El film tracta els més de 1.000 aragonesos que van ser deportats als camps de concentració. I la darrera sessió serà el 18 de febrer, amb American Story X, de Tony Kaye. Aquesta pel·lícula narra la història d’un neonazi que acaba a presó per assassinar una persona negra. En sortir, amb ganes de començar una nova vida lluny de la violència, descobreix que el seu germà petit està seguint els seus passos.