municipalització

Aquesta és la notícia més llegida avui a NacióSabadell

El 31 de desembre venç el contracte i no s'hi tornarà a sumar

per Albert Hernàndez , 2 de desembre de 2019 a les 21:00 |
Una actuació de la grua mancomunada a Sabadell | Juanma Peláez
Barberà del Vallès sortirà del servei mancomunat de la grua, que comparteix amb els municipis de Castellar i Sabadell. Així ho han confirmat fonts municipals a NacióSabadell i han precisat que es tracta de la no renovació del contracte entre les tres localitats, que finalitza el 31 de desembre d'enguany. 

Les mateixes fonts han indicat que Barberà farà el seu servei propi i que ja s'ha posat fil a l'agulla per aconseguir-ho, amb el procés de licitació. Encara que no hi ha res lligat i tot està en marxa. No han precisat els motius, però han subratllat que la voluntat municipi és tenir grua pròpia. 


Una mica més de tres anys 

La gestió conjunta es va acordar, formalment, el juliol de 2016. El que era alcalde de Sabadell aleshores, Juli Fernàndez, va signar el pacte amb l'alcaldessa de Barberà del moment, Sílvia Fuster, i amb el de Castellar, Ignasi Giménez, que continua al càrrec. A més, l'aposta era que es fes sota demanda, tant de la ciutadania com dels cossos policials. 


El cost de licitació del servei llavors va ser de 401.534 euros, repartits a parts proporcionals entre les tres ciutats d’acord amb el seu volum poblacional. Això, en el cas sabadellenc, suposava un estalvi per a les arques municipals de 166.000 euros i a Barberà del 50%. 

 

Participació