La Colla de Sabadell tanca el centenari d'homenatge al Saló Sant Jordi de la Generalitat

És el punt i final institucional, tot i que a Sabadell tindrà lloc a finals de gener

La Colla de Sabadell, en una representació teatral.
La Colla de Sabadell, en una representació teatral. | ACN
NacióSabadell
02 de desembre del 2019
Actualitzat a les 10:13h
Tot just s'ha encetat el darrer mes de 2019 i això suposa acomiadar, entre d'altres coses, la commemoració del centenari de l'Any de la Colla de Sabadell. Serà aquest dilluns, a partir de les 18 hores, serà l’acte institucional de cloenda que tindrà lloc al Saló de Sant Jordi de la Generalitat. 

Es tracta d'una iniciativa que al llarg de 2019 ha organitzat diversos actes per recordar aquest col·lectiu d'intel·lectuals integrat per noms dom el de Joan Oliver, Francesc Trabal, Armand Obiols, Antoni Vila Arrufat, Ricard Marlet, Miquel Carreras, Lluís Parcerisa, Josep M. Trabal i Joan Garriga.

Aquesta no serà la primera vegada que la Colla visita la Generalitat, ja ho va fer a principis d'any. La que aleshores era consellera de Cultura, Laura Borràs, va obrir les portes, a una comitiva liderada per l'alcalde del moment, Maties Serracant. Tampoc serà la primera vegada que el president Quim Torra participa en un acte. És molt recordada la imatge amb el paraigües i la barra del pa, sobretot en els usuaris de la xarxa. 

L’acte de cloenda de l’Any de la Colla de Sabadell a la ciutat tindrà lloc al final del mes de gener, atès que encara hi ha diversos actes organitzats. 

A la Generalitat comptarà amb la presència de l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, el comissari de la iniciativa cultural, Joan Safont, i el president del Govern, Quim Torra. L'acte tindrà empremta sabadellenca, amb els actors Sergi Mateu i Mercè Martínez, que llegiran un text sobre l’origen de la Colla, escrit per Joan Oliver, un fragment de Vals, de Francesc Trabal i l’Oda a Catalunya d’Armand Obiols.

També la música tindrà segell saballut, amb dos solistes de l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), Isabel Moreno, a la flauta, i Carles Marigó, al piano, que interpretaran l’Arabesque de Claude Debussy i Entr’acte de Jacques Ibert.