La UAB i el Museu Picasso s'endinsen en l'estudi de «l’obra picassiana»

Hi ha quatre tesis en marxa d’aquest programa acadèmic dins del Doctorat de Filosofia

Fotografia exposada al Museu Picasso en què apareix Picasso i el matrimoni Gustau Gili-Anna Maria Torra
Fotografia exposada al Museu Picasso en què apareix Picasso i el matrimoni Gustau Gili-Anna Maria Torra | ACN
NacióSabadell
01 de desembre del 2019
Actualitzat a les 19:19h
El Departament de Filosofia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Museu Picasso de Barcelona han posat en marxa aquesta tardor el Doctorat Picasso, una iniciativa inèdita en el panorama acadèmic internacional que té com a objectiu la realització de tesis doctorals dedicades a la investigació sobre "l’obra picassiana" des de la recerca artística i la creativitat contemporànies.

Està emmarcat en el Itinerari d'Estètiques Contemporànies del programa de Doctorat de Filosofia de la UAB, el dirigeixen les professores Jèssica Jaques i Androula Michael, i ja hi ha quatre tesis doctorals sobre la matèria en marxa. El responsable d’activitats vinculades al Doctorat és el director del Museu Picasso de Barcelona, Emmanuel Guignon.

El naixement del Doctorat Picasso s'ha rubricat aquesta setmana, durant el Simposi Au rendez-vous des Poètes a Catalunya, una de les activitats que ja forma part del curs. El simposi tenia per objectiu explorar quelcom poc conegut de Pablo Picasso com és la seva relació amb la poesia catalana i el vincle poètic amb Paul Eluard. Tant aquesta com les properes activitats del Doctorat es vinculen al tàndem d’exposicions Picasso Poeta i Pablo Picasso / Paul Éluard: una amistat sublim, que el museu té en cartell actualment.

El Doctorat Picasso neix amb “vocació interuniversitària”, segons els seus promotors, i per tal de generar una xarxa acadèmica ja ha programat per al mes de desembre una trobada de treball amb professorat i investigadors i investigadores amb vistes a un possible doctorat interuniversitari.

Les seves activitats estan dirigides a estudiants i professors de Doctorat de diferents programes estatals o internacionals (arts visuals, museologia, disseny, escriptura creativa, arts Escèniques, música, filosofia, història de l’art, estudis literaris, filologia francesa i espanyola, estudis gastronòmics, estudis de les arts del carrer) però també a estudiants i professors de Màster i de Grau de les àrees indicades o fins i tot a persones interessades en l’obra de Picasso, que tot i no tenir un títol acadèmic podran cursar -sense opció al certificat- les sessions programades.