Cs vol pistoles Taser a Sabadell davant les «noves maneres delictives»

Assegura que es necessitarien tres o quatre, amb una inversió aproximada de 8.000 euros

Els regidors de Cs al ple
Els regidors de Cs al ple | Albert Hernàndez
29 de novembre del 2019
Actualitzat el 03 de desembre a les 21:11h
Cs vol que la Policia Municipal de Sabadell disposi de pistoles Taser davant les "noves maneres delictives". El portaveu, Adrián Hernández, ha justificat que les actuacions policials s'enfronten amb "persones molt violentes". A més, redueix "el risc de dany per a l'agressor i els policies", ha afegit. Aquesta proposta la duran al ple de desembre, previst per celebrar-se aquest dimarts. 

Hernández ha assenyalat que el perfil de persones a les quals s'enfronten els agents "han pres algun tipus de droga" i es concentren bàsicament a la nit. Ha indicat UGT i SPPM-CAT els han donat suport, així com, "per ara", el PSC i respecte a ERC, "no ho veu malament", ha comentat. En relació a Podem i JxS "no hi hem parlat", ha dit i no ha mostrat cap esperança amb la Crida, pel seu sentit del vot quan es va portar el tema al Parlament. 

També ha apuntat que "ens consta" que l'intendent té un informe al respecte per incorporar aquesta eina policial. El portaveu de la formació taronja ha justificat la mesura perquè ja hi ha més de 200 ajuntaments a Espanya i no ha presentat "cap element negatiu". 

Ha calculat que el cos necessitaria entre tres i quatre unitats i suposaria una inversió de 8.000 euros. Hernández ha volgut deixar clar que la petició está "desvinculada del moment polític" actual de Catalunya, precisant que ha "d'estar molt determinat" quan es poden utilitzar i quan no com ara, ha posat com exemple, "en manifestacions que hi ha molta gent". Ha remarcat que s'ha d'emprar "quan s'ha acabat la mediació".