El sindicat FTC-IAC, sobre Continental: «Hi ha 760 famílies que estan amb l'espasa de Damocles al coll»

Edu Lucas, membre del sindicat, ha demanat al ple municipal que garanteixi que l'empresa complirà els seus compromisos

Redacció
29 de novembre del 2019
El ple municipal de Rubí, celebrat aquest dijous, ha aprovat un text de suport a la plantilla de l'empresa Continental, que tot just fa una setmana anunciava la possibilitat de venda de la planta de Rubí. Des d'aleshores, no s'han aturat les reunions del Comitè d'Empresa i dels diversos sindicats, i també s'han reunit els polítics de diverses administracions per veure com fer front a la situació.

A causa de les múltiples reunions que s'estan duent a terme aquesta setmana, cap representant de l'empresa ha pogut assistir al ple, però sí que ho ha fet un membre de la Federació de Treballadors i Treballadores de Catalunya - Intersindical Alternativa de Catalunya (FTC-IAC), un dels tres que tenen representació al Comitè d'Empresa de Continental, per agrair la presentació de la moció a l'Ajuntament i explicar alguns detalls del cas.

"Us vull traslladar la inquietud de les més de 700 famílies que es troben a dia d'avui tocades per la vareta de les multinacionals, que fan el que fan", ha començat Lucas.

A dia d'avui, el missatge de l'empresa és que cal "confiança, diàleg i serenor, però el diàleg i la negociació només són vàlides quan les dues parts estan equiparades i es reconeixen com a tal", que no seria el cas: "en el moment que tens la possibilitat de txapar i fotre el camp, el que hi ha no és un diàleg, és un xantatge", ha etzibat.

Conscient de les dificultats dels Ajuntaments en aquests casos, Lucas ha volgut posar en antecedents el ple. L'empresa Continental va informar el 29 d'abril que tenia un nou producte que salvaria la producció de la planta fins l'any 2023, després d'una visita de BMW; un document que tenia penjat a la seva Intranet i que ara ha desaparegut. Aquest producte no només no es fabricarà a la planta de Continental, sinó que ho farà una altra empresa, que "es diu que podria ser la compradora de Continental", ha explicat Lucas.

Tota la rumorologia al voltant del possible futur de Continental "no ajuda a agafar confiança en l'empresa", ha lamentat el sindicalista, que ha demanat, també, que es col·loqui una pancarta a la façana de l'Ajuntament, ja que "no només estem demanant el no tancament d'una planta sinó que no es desindustrialitzi el país", una voluntat que, segons creu, "l'hauria de compartir tothom".

Per últim, Edu Lucas ha demanat al ple municipal que siguin els garants "que l'empresa, quan es comprometi a les coses, les compleixi, i que tingui un comportament exemplar que fins ara no està tenint". "Hi ha 760 famílies que estan amb l'espasa de Damocles al coll", ha continuat, "i espero que ho tingueu en compte quan l'empresa vingui a explicar-vos les seves mandangues, són 760 famílies que estan patint, i que jugaran amb les seves pors i encara els demanaran la seva confiança".