procés català

Les Mares i Àvies per la República demanen un «posicionament clar» de l'Ajuntament amb els empresonats i detinguts

El col·lectiu ha lliurat a l'alcaldessa el manifest

per Albert Hernàndez , Sabadell, 28 de novembre de 2019 a les 17:08 |
La visita a l'Ajuntament de Sabadell | Albert Hernàndez
El Col·lectiu Mares i Àvies per la República ha visitat aquest dijous a la tarda l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, per demanar-li un "posicionament clar" respecte als empresonaments el passat 23 de setembre i els detinguts arran de la publicació de la sentència del procés

Farrés ha rebut a una part de les integrants de l'entitat, al voltant d'una quarantena, que li ha retret la "manca de suport institucional", especialment, com han destacat, quan un d'ells ha format part de l'organització de la darrera Festa Major. Un fet que han atribuït "és d'humanitat". Han deixat clar "es sigui o no independentista. La cosa va de democràcia".   Pancarta dels presos polítics


Un altre dels tems que han posat sobre la taula és la retirada de la pancarta dels presos polítics, que li han reclamat "més solidaritat", recordant que la ciutat de Sabadell té una veïna a la presó, per la sentència del Tribunal Suprem, Carme Forcadell, i dos dels detinguts el passat 23 de setembre, Xavier Duch i Jordi Ros. Per això, han admès sentir-se "indignades". 
 

A les portes del consistori Foto: Albert Hernàndez


Farrés ha replicat que la pancarta es va aprovar "dues vegades", en una junta de portaveus i al ple, a més, ha assenyalat que tot el que es penja a l'edifici consistorial passa per junta de portaveus. En relació als detinguts ha explicat que com no hi va haver un manifest institucional, "ho vaig fer a títol personal" al meu compte de Twitter.   També ha recordat que havia patit "violència" per part del moviment independentista com ara en el ple d'investidura, quan va ser proclamada alcaldessa. "No ho dic per vosaltres, però m'hagués agradat una condemna de certs partits polítics", ha expressat. 
 

Han estat conversant 45 minuts Foto: Albert Hernàndez


La visita a l'Ajuntament de Sabadell del Col·lectiu Mares i Àvies per la República forma part d'un itinerari que han fet per la ciutat. Aquest dimecres van fer el mateix amb els Mossos, lliurant el mateix text al nou cap, Enric Cervelló. També volien fer-ho amb la policia espanyola. 

 

Participació