Comença el Nadal a Sabadell

Aquest divendres es fa l'encesa de llums, a tres punts diferents

L'encesa del Mercat de l'any passat
L'encesa del Mercat de l'any passat | Juanma Peláez
Redacció
29 de novembre del 2019
Aquest divendres comença el Nadal a Sabadell. Tot i que ja hi ha signes per la ciutat, com la instal·lació de les parades de la Fira de Santa Llúcia, la panera d'Atendis i la instal·lació dels llums, fins aquest divendres no es farà l'arrencada oficial: hi haurà l'encensa que dona el tret de sortida a l'època nadalenca. 

Es farà en tres punts diferents: a les 18 hores, al Mercat Central, a les 19, a la plaça del Pi i, per últim, a les 20 hores, a la plaça de la Creu de Barberà. El fil conductor serà la carta que els Reis d’Orient han escrit a la ciutat. D'aquesta manera, Sabadell quedarà il·luminada, l’avinguda Francesc Macià, un arbre de sis metres al Mercat Central. Però no serà l'únic, sis arbres més estaran a la plaça de Catalunya, la plaça del Pi, la plaça de la Creu de Barberà, el carrer de Serra de Galliners, la plaça de Còrdova i el que hi ha al Taulí, que aquest dijous ja ha fet l'encesa

Però la lluminositat no quedarà restringida a grans carrers o avingudes, també els barris s'engalanaran. El primer serà, aquest dimarts, a la plaça del Pla de l’Amor, als Merinals. A Can Rull, que s'ubicarà davant del Centre Cívic, serà al dia següent. Dijous tindrà lloc l’encesa de l’arbre de Can Deu, al carrer del Romaní. El mateix dia també s’encendrà el del Poblenou, a l’avinguda de Polinyà amb el carrer de Begoña. La setmana següent, el dia 12, serà el torn de l’arbre de la plaça de Cristóbal Ramos, a Torre-romeu. 24 hores més tard, a la places del Treball i de Picasso, a Espronceda-Campoamor.

Fira de Santa Llúcia

Qui hagi voltat pel centre de Sabadell ja haurà vist que la plaça Doctor Robert s'ha tenyit de verd amb la vintena de parades de la Fira de Santa Llúcia, que arrenca aquest dissabte. Estarà instal·lada fins al 23 de desembre: de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores.  Comptarà amb gairebé una vintena de casetes, on es podran trobar figures i coves nadalenques d'artesania, arranjaments per a la llar i ornaments florals, com també avets, ponsèties i rams de la sort.

Consulta la programació del Nadal 2019 a Sabadell aquí.