habitatge

Bona acollida per l'acord dels habitatges de Merinals per «ser un pas cap a la solució»

Ajuntament i veïns aplaudeixen l'entesa i que tothom ha hagut de cedir

per Albert Hernàndez , 27 de novembre de 2019 a les 15:25 |
Veïns del barri a les portes on ha tingut lloc la reunió | Albert Hernàndez
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'acord a tres bandes, entre Agència de l'Habitatge de Catalunya, Ajuntament de Sabadell i veïns de Merinals, per elaborar un "estudi independent" que defineixi "l'estat real" de 170 habitatges ha estat ben rebut per part del consistori i el veïnat, ja que és "un pas cap a la solució", ha precisat el regidor d'Acció Social i Habitatge, Eloi Cortés. 

"S'han superat els esculls que hi havia", ha indicat el regidor, però sobretot ha remarcat que s'han escoltat "les demandes dels veïns". Encara que, com ha seguit, "no és el text ideal" per les tres parts, però ha posat en valor que tots s'hagin compromès a signar-lo. Cortés, però, no ha concretat quan podrà estar acabat l'informe, però ha assegurat que "un cop estigui, ens posarem a treballar". El conveni, un cop les signatures estiguin plasmades, tindrà un any de durada, "que es pot anar renovant", ha matisat. 


Ha posat l'accent en què l'Agència ha acceptat "comparar els 170 habitatges per analitzar amb els sis pendents per enderrocar". Cortés ha justificat aquest pacte per "la pressió veïnal" i "la voluntat política" de l'equip municipal, a la vegada que ha agraït les gestions de la portaveu de Junts per Sabadell (JxS), Lourdes Ciuró. 

El representant de la Comissió d'Afectats, Jaume Garcia, ha comentat que era "la via lògica a seguir i és positiva". Garcia ha posat èmfasi "en la taula de negociació posterior", que haurà, com ha dit, determinar "la solució". En aquest sentit, el titular d'Habitatge ha manifestat la "predisposició" que ha mostrat l'organisme català per col·laborar.

 

Participació