Acorden les bases per fer «l'estudi independent» dels 170 habitatges del barri de Merinals

El farà el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i el finançaran l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i l'Ajuntament de Sabadell

Un dels edificis afectats de Merinals
Un dels edificis afectats de Merinals | ACN
NacióSabadell
27 de novembre del 2019
Actualitzat a les 15:52h
Un acord a tres bandes entre Agència de l'Habitatge de Catalunya, Ajuntament de Sabadell i veïns de Merinals permetrà que es desencalli la situació que viuen des de fa mesos: hi haurà un "estudi independent", que elaborarà el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) i segons les pautes marcades per determinar "l'estat real" dels 170 habitatges que, des de fa temps, denuncien tenen "patologies greus". 

El conveni persegueix que es conclogui si els immobles "poden ser rehabilitats o s'han d'enderrocar", així com incloure un càlcul del cost estimat d'aquestes operacions. Els pisos que seran objecte de "l’estudi independent" corresponen als blocs 39, 40, 41, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 i 57 (fase II) d’Arraona-Merinals. 

A més, en la signatura també hi ha "el compromís de les tres parts d'acceptar i respectar els resultats" d'aquesta avaluació del COAC i "garantir la imparcialitat de l'equip tècnic". Hi haurà una comissió de seguiment, integrada per un membre de cada una de les parts. La comparativa es farà amb els sis blocs pendents d'enderroc que queden al barri i, un cop es tinguin els resultats, es constituirà una taula que "abordi les fórmules per al finançament de les actuacions que se'n derivin". 

L'entesa va arribar el passat 7 de novembre, en una trobada amb la directora de l'Agència de l'Habitatge, Judith Gifreu; el regidor d'Acció Social i Habitatge, Eloi Cortés; el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS), Manuel Navas; el president de l'AVV Arraona-Merinals, Francisco García, i el representant de la Comissió d'Afectats, Jaume Garcia. L'Agència i el consistori finançaran, a parts iguals, aquest encàrrec al COAC.

Tot plegat, confirma una situació que es va encaminar l'estiu passat, quan l'administració local va acostar posicions amb el Govern i des de la perspectiva dels veïns es veien amb bons ulls els avenços experimentats en aquesta problemàtica.