Unes 300 es concentren a la plaça Doctor Robert per exclamar «prou» a la violència contra les dones

Unes 150 persones han sortit des de la plaça de les Dones del Tèxtil

L'encesa d'espelmes amb el color lila molt present
L'encesa d'espelmes amb el color lila molt present | Albert Hernàndez
25 de novembre del 2019
Actualitzat a les 21:04h

Sabadell també s'ha mobilitzat aquest dilluns i ha sortit al carrer en el Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violències envers les Dones. Unes 300 persones s'han concentrat a la plaça Doctor Robert, on s'ha posat punt i final dels actes centrals d'aquesta cita. Doblant el nombre de persones que s'ha trobat a la plaça de les Dones del Tèxtil, d'on ha començat la mobilització.

Ha recorregut els carrers del centre, però en comptes de baixar pel Passeig, l'ha envoltat i ha continuat pel carrer de les Valls, la plaça del Pi-Pi i els carrers de l'Escola Industrial, d'en Font i Sant Quirze fins arribar a l'Ajuntament. Tot plegat, sota crides contra el patriarcat, "Si ens toquen a una, ens toquen a totes" i "No és no", unes proclames acompanyades de pancartes de tota mena com ara "Jo escullo com em vesteixo i amb qui em desvesteixo", així com "No més violacions" i totes darrere la principal que resava: "Sabadell. Sense violències masclistes".

La lectura del manifest, a diverses veus, ha posat èmfasi en què "les violències contra les dones persisteixen any rere any, en una societat patriarcal que es resisteix a perdre un statu quo que situa les dones en una posició de desigualtat" i han advertit que "no farem ni un pas enrere". 
 

La manifestació sortint des de la plaça de les Dones del Tèxtil Foto: Albert Hernàndez

L'espectacle de la companyia INO Foto: Albert Hernàndez


Un grup de INO ha posat la nota artística i reivindicativa, amb una representació acrobàtica, que ha despertat els aplaudiments dels manifestants, que, a més, han contribuït cedint part de la seva indumentària per dur a terme la representació.  Com és habitual, la cita s'ha tancat amb l'encesa de les espelmes que han dibuixat la paraula "Prou" i un solemne minut de silenci que s'ha guardat "per les dones i els nens" assassinats i víctimes d'aquesta xacra, perquè com s'ha escoltat per Sabadell: "No són morts, són assassinats".