​Una obra literària amb Sabadell i Castellar com a escenaris, finalista del VIII Premi Gregal de Novel·la

Escrit per la periodista sabadellenca, Cesca Rodríguez

La periodista sabadellenca, Cesca Rodríguez
La periodista sabadellenca, Cesca Rodríguez | Josep Abellan
NacióSabadell
25 de novembre del 2019
Actualitzat a les 9:02h
Manhattan sense tu és el llibre de la periodista sabadellenca, Cesca Rodríguez, i, malgrat el títol, té com a escenaris Sabadell i Castellar del Vallès. L’obra ha estat finalista del VIII Premi Gregal de Novel·la, que ha comptat amb una trentena de participants per a la convocatòria de narrativa.
 
L’obra, molt personal i que va començar “com un relat autobiogràfic”, tal com reconeix l’autora, és un monòleg interior dels dies i les nits que passa una mare a l’Hospital Parc Taulí vetllant pel seu fill, de 18 anys, víctima d’un accident de trànsit. Li trasllada la seva infantesa i adolescència al barri de la Creu de Barberà, al principi dels 70.
 
Un retrat de la Sabadell d'aquesta època, “quan el català era una llengua inexistent en els barris de perifèria, que no tenien equipaments i en mols casos estaven encara sense asfaltar” i “la realitat de molts joves castellanoparlants que als anys 80, quan vam arribar a l’institut o a la universitat, pràcticament no parlàvem català”. Aquest, precisament, ha estat un dels aspectes que ha destacat el jurat del certamen.
 
Per això, per a Rodríguez és una obra “molt personal” que va començar “com un relat autobiogràfic que vaig regalar al meu fill quan va fer els 18 i que va evolucionar fins a convertir-se en la novel·la Manhattan sense tu”.