El Consell Comarcal treballa amb els ajuntaments l'impuls de la fiscalitat verda

La sessió de treball tracta la qüestió de la simplificació administrativa per al teixit industrial

El Consell Comarcal treballa amb els ajuntaments l'impuls de la fiscalitat verda
El Consell Comarcal treballa amb els ajuntaments l'impuls de la fiscalitat verda | Consell Comarcal del Vallès Occidental
NacióSabadell
25 de novembre del 2019
Actualitzat a les 18:24h
El Consell Comarcal va acollir la sessió de treball amb els ajuntaments de la comarca Fiscalitat verda amb afectació a la indústria, llicències d'obres i activitats, on s'ha presentat la mesura de "Fiscalitat local i simplificació administrativa amb afectació a la indústria".

Aquesta sessió s'ha celebrat en el marc del Pacte per la Reindustrialització, impulsat pel Consell, i que es treballa de manera conjunta amb altres projectes estratègics del Consell Comarcal, com el Vallès Circular i el Pla d'Acció per a la Millora de la Qualitat de l'Aire.

Actualment s'està avaluant l'impacte de les bonificacions en el teixit empresarial vinculades a la fiscalitat verda; una fiscalitat que té per objectiu impulsar l'economia circular, la sostenibilitat, la transició i eficiència energètica, i més en el context d'emergència climàtica que viu actualment el planeta.

Yolanda Rivera, regidora d'economia de l'Ajuntament de Castellar del Vallès, va remarcar que "les administracions públiques tenim un gran repte, que és la lluita contra el canvi climàtic, que ha d'impregnar la majoria de polítiques implantades". Per la seva banda, Carles Rodríguez, vicepresident 3r i conseller de Territori i Transició Ecològica del Consell Comarcal, va afegir que "hem d'avançar cap a una fiscalitat verda en el context de canvi climàtic".

L'harmonització fiscal entre tots els ajuntaments, objectiu per facilitar el desplegament de l'activitat industrial del Vallès Occidental

Per altra banda, des del Consell s'està treballant per establir una millor coordinació entre ajuntaments de les bonificacions i tràmits administratius de les empreses, i en aquest sentit es va destacar "l'harmonització fiscal entre tots els ajuntaments per compartir aspectes innovadors en fiscalitat i facilitar el desplegament de l'activitat industrial del Vallès Occidental", tal com va dir Pere Soler, conseller i regidor de l'Ajuntament de Sant Cugat. Soler va posar l’accent sobre la necessitat de proposar millores en els procediments de les llicències d’obres i activitats, ja que "sovint ens trobem amb molts impediments".
 
Yolanda Rivera, en aquest sentit, va explicar que l’objectiu de l’actuació és disposar d’un protocol de simplificació, millora i qualitat de les llicències d’obres i d’activitat a la comarca del Vallès Occidental, tot assenyalant que "malgrat els esforços dels ajuntaments, encara hi ha marge de millora en la gestió i tramitació de les autoritzacions locals en l'àmbit empresarial".

En aquesta sessió de treball hi van participar responsables tècnics dels ajuntaments vinculats a les ordenances, el medi ambient, les llicències d’activitats i obres i la promoció econòmica. Els treballs i resultats d’aquestes dues accions es preveuen de presentar a la Taula de fiscalitat local i simplificació administrativa del març de l’any vinent, en la qual hi participaran responsables polítics dels ens locals.