S'activa la campanya per atendre les persones que dormen al carrer a Sabadell

A partir de l'1 de desembre i es demana col·laboració ciutadana per si es detecten casos

NacióSabadell
23 de novembre del 2019
Unes persones ateses aquests dies de fred
Unes persones ateses aquests dies de fred | Creu Roja Sabadell
A partir de l'1 de desembre s'activarà novament l’Operació Fred, la campanya per atendre persones sense sostre en cas de baixes temperatures o condicions climatològiques especialment adverses, en què hi treballen l'Ajuntament de Sabadell i la Creu Roja. 

Atendrà ciutadans que es trobin a la ciutat, sense un lloc per dormir ni recursos per resoldre la situació, sempre que el seu estat o conducta no impliquin problemes físics o psíquics greus, que comportin la necessitat de ser atesos des d’un altre tipus de recurs. Els usuaris podran accedir per fer nit al centre d’acollida de la Creu Roja, que compta amb 10 llits i l’equipament necessari. A més, també disposa de dos vehicles per fer la recerca diària de possibles usuaris que no hagin anat al centre d’acollida i oferir-los la possibilitat d’anar-hi. Si no ho accepten, se’ls facilitarà una manta i sopar calent. 

El consistori, en cas necessari, no descarta reforçar el dispositiu amb altres recursos propis, com el sistema de derivació a diferents pensions i allotjaments de la ciutat i al Centre d’Emergències, sobretot per a les dones que es puguin trobar en situació sense llar, donant així una prioritat des de la perspectiva de gènere.

L’Ajuntament ha fet una crida, per tal que la ciutadania col·labori i si detecta persones que passen la nit al carrer, sense atenció puguin avisar la Policia Municipal (092 i també 900 112 092) per tal d’actuar.