Un dissabte amb variabilitat: Pluja, núvols, vent i alguna clariana

Malgrat tot, pujada lleugera de les temperatures mínimes i màximes

Inici del cap de setmana amb una mica de tot
Inici del cap de setmana amb una mica de tot | Juanma Peláez
NacióSabadell
22 de novembre del 2019
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya aquest dissabte al matí el cel estarà entre mig i molt ennuvolat al Pirineu, Prepirineu i meitat oest del país i a entre poc i mig ennuvolat a la resta. Per contra, a la tarda quedarà entre poc i mig ennuvolat a l'oest i entre mig i molt ennuvolat a la resta. Independentment, al vessant nord del Pirineu quedarà cobert o molt ennuvolat a partir del matí.

De matinada s'espera precipitació extensa al Pirineu, Prepirineu i meitat est, i local a la resta del territori. La resta del dia es produiran ruixats dispersos, que al matí es concentraran al Pirineu, Prepirineu i meitat oest i a la tarda al quadrant nord-est. Independentment, al vessant nord del Pirineu s'espera precipitació a partir de mig matí. Serà d'intensitat entre feble i moderada en general, si bé de matinada és possible que sigui localment forta al quadrant nord-est.

A més, de matinada és probable que vagi acompanyada de tempesta al litoral i prelitoral i a la tarda a punts del quadrant nord-est. S'acumularan quantitats entre inapreciables i minses a Ponent i al terç sud, i entre minses i poc abundants a la resta del territori, localment abundants al vessant nord del Pirineu. La cota de neu començarà entorn dels 2.000 metres i anirà baixant fins a situar-se entorn dels 1.200 metres al vessant nord del Pirineu i dels 1.400 metres a la resta del territori.

La temperatura mínima serà entre lleugerament i moderadament més alta. La màxima pujarà lleugerament a l'Empordà, metre que serà similar o baixarà lleugerament a la resta del territori.