VÍDEO «Estem voltats de pocavergonyes», el documental de la Colla de Sabadell s'estrena als cinemes Imperial

Hi apareixen Sergi Pàmies, Benet Casablancas, Quimi Portet, Queco Novell i Toni Soler

NacióSabadell
27 de novembre del 2019
Aquest dimecres, a les 19.30 hores, s'estrena als cinemes Imperial el documental Estem voltats de pocavergonyes, en el marc de la Setmana Joan Oliver i la Colla de Sabadell. Una cinta produïda pel Col·lectiu Pere Quart i que tracta la trajectòria de la Colla pel seu centenari. Està dirigida per Clara Soley, realitzat per Rafel Uyà i amb Albert Serradó com a director de fotografia i Sara Martínez d’ajudant de realització.

El documental trena tres plans diferents, seguint un fil cronològic i temàtic. D’una banda, Jordi Boixaderas posa veu a Joan Oliver, el qual parla de les peripècies d’aquest grup d’amics que era la Colla, mentre que Rosa Renom és la veu d’una narradora omniscient que va guiant l’espectador i matisa detalls de la història.



D’altra banda, es van intercalant talls d’entrevistes a diversos experts que situen la Colla en el context històric, social, econòmic i cultural. Hi apareix l’historiador Josep Maria Benaul, el crític Jordi Marrugat, la professora Maria Campillo, l’escriptor Sergi Pàmies i el músic Benet Casablancas, entre altres. També tracta els mecanismes de l’especial humor que tenia la Colla de Sabadell, a partir d’entrevistes a experts com Quimi Portet, Toni Soler, Queco Novell i Adrià Pujol.

S’han escenificat alguns moments estel·lars de la Colla com ara, l’acampada a la cala Pola de Tossa de Mar i la creació de la editorial La Mirada al Marquet de les Roques i s’ha recreat l’ambient del Casino dels Senyors.