Sabadell posarà els serveis municipals d'ocupació a disposició dels treballadors de Huayi Compressor

L'alcaldessa es va reunir fa unes dies amb la direcció i el comitè d'empresa de la firma asiàtica

La planta de la firma a Sant Quirze
La planta de la firma a Sant Quirze | Huayi Compressor Barcelona
NacióSabadell
22 de novembre del 2019
Actualitzat a la 13:28h
Davant l'anunci de Huayi Compressor d'acomiadar 164 dels 350 treballadors de la plantilla, amb la presentació d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), l'Ajuntament de Sabadell ha ofert suport a través del Vapor Llonch. Una ajuda que suposaria fer un acompanyament dels afectats, sempre i quan, ha subratllat, es faci efectiva aquesta mesura de la direcció de la companyia xinesa.

El suport consistiria en analitzar cada cas per tal d’abordar-lo a través d’accions de formació, reciclatge professional i de recerca activa de feina, entre altres mesures. La finalitat és contribuir al retorn del mercat de treball "al més aviat possible", recalcant que bona part del personal és de Sabadell.

L'alcaldessa, Marta Farrés, ha assegurat que "no ens podem permetre" perdre més indústria "al territori". Per això, ha apuntat cap a la Generalitat, perquè "prengui les mesures necessàries". Tot i així, l'anunci del fabricant de compressors no ha agafat per sorpresa l'equip municipal, ja que fa uns dues van celebrar-se dues reunions amb representants de la companyia i amb el comité d'empresa.