Un centenar de persones es concentren a la plaça Sant Roc com a resposta per mantenir en presó els CDR

L'Audiència Nacional va ratificar aquest dimecres la presó provisional

Les persones concentrades a les portes de l'Ajuntament
Les persones concentrades a les portes de l'Ajuntament | Albert Hernàndez
21 de novembre del 2019
Actualitzat a les 20:30h
Crits de "llibertat", barrejats amb els de "llibertat presos polítics". Això s'ha escoltat aquest dijous al vespre, a la plaça Sant Roc, on un centenar de persones s'ha aplegat com a resposta a que el jutjat d'instrucció 6 de l'Audiència Nacional (AN), Manuel García Castellón, decidís aquest dimecres mantenir la presó provisional per als CDR detinguts el passat 23 de setembre Han carregat contra el tribunal espanyol per dictar aquest dictamen i també han exigit la llibertat de tots ells. A la vegada que ha denunciat la "persecució per la dissidència política" i han recordat el règim que pateixen les persones detingudes, dues de les qual de Sabadell, Xavier Duch i Jordi Ros.
 

Precisament, aquest dimecres l'Audiència, i després de repetir les vistes de mesures cautelars de quatre dels CDR a la presó -entre els quals hi havia Duch-, ha mantingut mantenir-los entre reixes, on hi són des de fa gairebé dos mesos. Tot i que la Sala Penal de l'AN va declarar nul·les les ordres de presó perquè va considerar que es va vulnerar el dret a defensa dels detinguts perquè no es va proporcionar informació essencial als advocats. 

També aquest dimecres, la mateixa sala, va decidir que seguissin a la presó dos dels CDR, el sabadellenc Jordi Ros i Ferran Jolis, que van declarar prèviament amb advocats d'ofici i també acusats de terrorisme perquè considerava que hi havia risc de fuga, de destrucció de proves i de reiteració delictiva.