Mor Josep Pujol, l'inventor del clàssic pastisset «Pantera Rosa»

Pujol tenía 86 anys i era veí de Castellar

Josep Pujol als estudis de Ràdio Castellar
Josep Pujol als estudis de Ràdio Castellar | L'actual
NacióSabadell
20 de novembre del 2019
Actualitzat a la 13:24h
El clàssic pastisset de Bimbo, Pantera Rosa, tenia segell vallesà. El seu creador, Josep Pujol, veí de Castellar, ha mort a l'edat 86 anys. El passat dissabte es va celebrar el funeral al cementiri del municipi vallesà. Químic de professió, Pujol va treballar 30 anys a la planta que Bimbo té a Granollers, concretament al departament d'I+D, on hi va entrar al 1967. 

En aquesta secció és on es van desenvolupar productes de la firma, però Pantera Rosa "va néixer en el moment oportú i en el lloc adequat", com va explicar en una entrevista a l'abril de 2012 a Ràdio Castellar. Pujol recordava com va ser aquesta creació. Tot plegat, va ser arran de presentar "Tele Bimbo", perquè, com justificava, cada mes havien de presentar propostes de nous productes i només tenia dues mostres i "vaig pensar la tercera ha de set cridanera". 

Així, "vaig banyar la cobertura de blanc amb un colorant vermell, amb el mateix motllo que el Bucanero" i al departament de màrqueting els va agradar, perquè acabaven de comprar els drets de la Pantera Rosa per a la marca. "Ni ho sabia", exclamava.