Sabadell celebra el 120è aniversari de Joan Oliver

Des d'aquest divendres i fins a l'1 de desembre hi ha una desena d'activitats programades

Joan Oliver al seu despatx de la Travessera de les Corts
Joan Oliver al seu despatx de la Travessera de les Corts | Arxiu
NacióSabadell
21 de novembre del 2019
El 29 de novembre farà 120 anys del naixement de Joan Oliver, conegut a la seva obra com a Pere Quart. Coincidint amb aquesta fita, la Comissió 100 Anys de la Colla de Sabadell ha preparat una sèrie d'activitats sota el nom de la Setmana de Joan Oliver i la Colla de Sabadell, que es desplegaran entre aquest divendres i fins a l’1 de desembre amb una desena de cites.

Entre algunes de les propostes hi ha, aquest mateix divendres, a partir de les 22 hores, una lectura dramatitzada de textos d'Oliver al Teatre Sant Vicenç. Una activitat dividida en dos, perquè diumenge, a les 11 hores, es replicarà però amb un itinerari pels voltants del Marquet de les Roques amb l'actor Josep M. Roviralta.  

També hi ha la taula rodona Joan Oliver i la Colla de Sabadell. Serà aquest dimarts, a parties de les 19.30 hores, a la Biblioteca Vapor Badia, amb la participació de l’escriptor Feliu Formosa, el traductor Joaquim Sala-Sanahuja i els familiars Sílvia Oliver, filla, i Ignasi Riera, nebot, moderats per Joan Safont, comissari de l’Any Colla de Sabadell.

A més, hi haurà la presentació del documental Estem voltats de pocavergonyes que organitza el Col·lectiu Pere Quart als Cinemes Imperial aquest dimecres, a partir de les 19.30 hores. 

El darrer dia de novembre, dues cites, al matí, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’associació Espais Escrits organitzen al Casal Pere Quart un curs de formació per a educadors titulat Joan Oliver a Sabadell. Hi haurà un itinerari per diferents indrets relacionats amb la Colla de Sabadell, una presentació de propostes didàctiques i, finalment, l’espectacle poètic Espais enllà. A les 18.30 hores, la Companyia Sabacirc presenta La Colla, a l’Acadèmia de Belles Arts. Una proposta de teatre poètic, butho i clown.