El CDR de Sabadell denuncia tres intents d’atropellament en la protesta que va acabar amb un detingut

Carrega contra la Policia Municipal per inacció en un dels fets

NacióSabadell
17 de novembre del 2019
Actualitzat a les 19:24h
El CDR Sabadell ha respòs “sobre els fets ocorreguts” el passat dijous, quan van fer una convocatòria de protesta que va acabar tallant el trànsit a la Rambla Ibèria, amb una persona detinguda per danys. Ha denunciat que, durant la mobilització,, va patir tres intents d’atropellament, una a la carretera de Terrassa i dos a la mateix Rambla Ibèria.
 
Segons ha relatat en un comunicat, en el primer cas, a la carretera de Terrassa, un vehicle que es trobava la cua de la manifestació, va “accelerar bruscament, a tota velocitat i envaint els dos carrils”. Tot i així, no vam produir-se ferits, més enllà d’una caiguda d’una manifestant, mentre “una patrulla de la Policia Municipal que romania davant la benzinera de la rotonda no va intervenir”.
 
Ja a la Ramba Ibèria, a l’altura del carrer Jacquard, va passar el mateix. Un dels manifestants va haver “de saltar per sobre del capó” i “SanitarisxRepública van atendre una persona per contusions a les mans”. Per últim, al mateix punt, i un cop desconvocada l’acció, en l’incident amb la furgoneta de Mercadona ha esclarit que el vehicle “va sobrepassar el dispositiu de seguretat” creat per permetre caminar a les persones pel pas de vianants.

La Policia Municipal de Sabadell, en el comunicat diari dels atestats recollits en les últimes 24 hores a la ciutat, assenyalava una "manifestació de persones", que xifrava en unes 60 persones, amb la intervenció de tres unitats policials per "fer tasques de tall, regulació del trànsit i acompanyament" de la protesta.  
 
Quatre identificacions i un detingut
 
El CDR ha explicat la seva versió sobre la detenció. Així, quan tornaven cap a casa, “tres patrulles dels Mossos d’Esquadra” va interceptar sis persones, quatre de les quals eren menors. Els agents van identificar a quatre d’aquest grup, entre els quals hi havia tres menors, i “van acabar amb la detenció” del major d’edat.
 
L’organització ha reconegut que les seves accions “poden causar malestar, neguit i intranquil·litat”, però han posat èmfasi que “vivim en un estat on es vulneren els drets i les llibertats de les persones, a on hi ha preses i presos polítics, exiliats, joves empresonats”, entre d’altres. Malgrat tot, han advertit que “seguirem trepitjant els carrers fis que no siguem lliures”.