Amnistia Internacional carrega contra l'empresonament de Cuixart

La secció suïssa de l'ONG havia afirmat que la condemna a Sànchez i Cuixart "trepitja els seus drets a la llibertat d'expressió i reunió"

Banderola demanant la llibertat dels Jordis a Vic
Banderola demanant la llibertat dels Jordis a Vic | Adrià Costa
NacióDigital
17 de novembre del 2019
Actualitzat a les 10:13h
"La condemna per sedició dels líders catalans Jordi Sànchez i Jordi Cuixart trepitja els seus drets a la llibertat d’expressió i reunió". Amb aquesta contundència s'havia expressat, en un comunicat. la secció suïssa d'Amnistia Internacional en relació a la sentència de l'1-O. Però per poc temps: el comunicat de condemna ha desaparegut aquest dissabte del lloc web d'Aministia a Suïssa, i només se'n poden llegir -a la memòria cau de Google- l'expressió que encapçala aquestes línies.

El comunicat, segons informa Vilaweb, sostenia que la sentència es basa en una "definició vaga del delicte de sedició del codi penal espanyol" i en una "interpretació massa general i perillosa" d'aquesta mateixa definició. Hi afegia una valoració del conseller principal d’administració, dret i política d'Amnistia Internacional, igualment contundent: "El Tribunal Suprem ha interpretat la sedició massa àmpliament, cosa que comporta la criminalització d'actes legítims de protesta".

L'efímer comunicat arriba tres dies abans que, el proper dimarts, Amnistia Internacional presenti les seves conclusions sobre la sentència, en roda de premsa a Barcelona 36 dies després que aquesta es fes pública. El dia de la publicació de la sentència, de fet, la secció espanyola de l'ONG, va assenyalar que estava "estudiant" la "complexa" sentència, i que no en faria valoracions fins acabar aquest estudi.