El nou govern municipal celebra el seu primer Nadal amb novetats

Entre algunes de les novetats, l'encesa de llums en tres punts diferents i la Fira Santa Llúcia, a la plaça Doctor Robert

La presentació de les activitats del Nadal 2019 a Sabadell
La presentació de les activitats del Nadal 2019 a Sabadell | Juanma Peláez
15 de novembre del 2019
Actualitzat el 01 de desembre a les 19:14h
El primer Nadal del nou govern municipal tindrà algunes novetats respecte als viscuts els darrers anys. Aquest divendres s'ha presentat el calendari d'activitats, tot i que, com ha avisat l'alcaldessa, Marta Farrés, encara "hi ha alguna sorpresa" per donar, en referència a la cavalcada dels Reis d'Orient. 

Així, entre el llistat de novetats, enguany, el tret de sortida al Nadal, l'encesa de llums, el 29 de novembre, es farà a tres punts: al Mercat Central, a les 18 hores, a la plaça del Pi, una hora més tard, i a la plaça de la Creu de Barberà, a les 20. El fil conductor serà la carta que els Reis d’Orient han escrit a la ciutat. La voluntat, com ha apuntat Farrés, és que "el Nadal passi a tot Sabadell. que tothom gaudeixi d’aquesta festa, del nord fins al sud". 

A més, el Parc de Nadal s’amplia, i més enllà de la plaça Doctor Robert, que estarà del 27 de desembre al 4 de gener, s'ubicarà, al nord, a la plaça del Pi, i al  sud, a plaça de la Creu de Barberà. En aquests dos punts serà del 20 al 31 de desembre. Igual que el Vapor Reial que s'allargarà un di més a Fira Sabadell, del 2 al 4 de gener. Precisament, Doctor Robert tornarà a guanyar protagonisme aquesta època, ja que la Fira de Santa Llúcia es traslladarà de la plaça Sant Roc. S'hi estarà del 29 de novembre al 23 de desembre, de 10 a 14 i de 17 a 21 hores. Hi haurà gairebé una vintena de casetes.
 

S'ha llegit una carta de cara al Nadal Foto: Juanma Peláez


Tradició, tallers, esports i cinema

Però si alguna cosa té el Nadal és tradició i això va lligat a l'obra els Pastorets, que tornarà a tenir com a referent el Centre Sant Vicenç els dies 22, 26, 28 i 29 de desembre i l’1, 4, 6, 11, 12 i 19 de gener a les 17.30 hores. Els de Joventut de la Faràndula seran els dies 21, 22, 26, 29 de desembre, 1, 4, 11 i 12 de gener a les 18. I un altre element indispensable és el pessebre de la ciutat, que tornarà a situar-se al pati de la Casa Duran, on també s'estarà l'ambaixador reial.
 

El Nadal 2019 a Sabadell arribar amb diverses novetats Foto: Juanma Peláez


La cantada de corals enguany es farà, i per primer cop, al vestíbul del Teatre Principal els dies 17, 19 i 27 de desembre. I, a partir de l’11 de desembre, el Casal Pere Quart acollirà de nou l’exposició de les il·lustracions conte Nit de Reis a Sabadell. Als jardinets de la Fundació 1859 Caixa Sabadell es durà a terme un taller del consum responsable i activitats esportives, el 31 de desembre; el 2 i 3 de gener hi haurà el Nadal Tecnològic i el 4 Andi Down amenitzarà la jornada amb música.

I una altra de les cites tradicionals per aquesta època, "per fer baixa els torrons", com ha comentat Farrés, seran el 26 desembre la cursa de Sant Esteve i el 31, la Cursa de Cap d’Any.

El 5 de gener, abans de la fi de festa, hi haurà una sessió de cinema infantil al Cinema Imperial, s’hi podrà veure és Gordon y Paddy.
 

L'alcaldessa, Marta Farrés, explicant els diferents detalls de la programació Foto: Juanma Peláez


Més de 700 elements d'ornamentació nadalenca 

Molta llum és sinònim de Nadal, carrers si no il·luminats, reflectits per la llum d'altres. L'enllumenat nadalenc estarà encès fins a les 22 hores de diumenge a divendres i els dissabtes fins a les 23, tot i que amb excepcions com poden ser el 24 i el 31 de desmbres i el 5 de gener. L'avinguda de Francesc Macià es tornarà a il·luminar, com també el Mercat Central i el seu entorn, amb un arbre gegant de sis metres d’alçària, i la Torre de l'Aigua, l'Ajuntament i els mercats municipals. 

Sis arbres, d’entre 6 i 8 metres amb tecnologia led de baix consum, s'ubicaran a la plaça de Catalunya, la plaça del Pi, la plaça de la Creu de Barberà, el carrer de Serra de Galliners, la plaça de Còrdova i una sisena ubicació que es concretarà properament. A tot plegat, cal sumar-hi d'altres decoracions com a la plaça del Pla de l’Amor, a l’avinguda de Polinyà, amb el carrer de Begoña, al carrer de Sant Isidor, 45 i a les places de Picasso, Cristóbal Ramos i  del Treball.