Llibertat per a l'Andrea, empresonada per les protestes contra la sentència

Estava a la presó de Wad-Ras des del passat 15 d'octubre

Manifestació a Via Laietana contra els abusos policials.
Manifestació a Via Laietana contra els abusos policials. | Albert Alemany
NacióDigital
15 de novembre del 2019
Actualitzat a les 15:27h
La sabadellenca Andrea, de 21 anys, ha quedat en llibertat, després que entrés a presó, de manera preventiva, per les protestes contra la sentència de l'1-O. Igual que ella també han sortit en Joan, veí de Barcelona de 18 anys i en Pau, veí de Llagostera i detingut a Girona. Els dos primers van ser arrestats pels enfrontaments amb la policia del 15 d'octubre davant de la delegació del govern espanyol a Barcelona.

En el cas del Pau, la Secció Quarta de l'Audiència de Girona ha estimat el recurs d'apel·lació interposat per la defensa, perquè no veu risc de fugida –el jove té arrelament- ni tampoc de reiteració delictiva. Això sí, ordena que el noi comparegui als jutjats cada quinze dies, li retira el passaport (tot i que no en té) i li prohibeix sortir de l'espai Schengen. Està acusat de dos delictes agreujats de desordres públics i atemptat a agent de l'autoritat, a més d'un tercer delicte de lesions lleus per, suposadament, haver llançat una pedra contra un agent antiavalots. Dels cinc empresonats a Girona pels aldarulls, tres continuen a presó.

Expulsió d'un jove d'origen magrebí detingut a Lleida el 18 d'octubre

D'altra banda, diverses entitats com el Centre Irídia han denunciat l'expulsió d'un jove d'origen magrebí de 22 anys que va ser detingut el 18 d'octubre a Lleida pels Mossos d'Esquadra i que portava des de llavors al CIE de la Zona Franca. Dijous va ser traslladat a Madrid per a la seva deportació. La seva defensa ha assegurat en declaracions a Catalunya Ràdio que va ser detingut pel seu perfil ètnic.