Bona acollida del servei de lloguer de cotxe elèctric compartit a Castellbisbal

Durant el primer any del servei s’han fet un total de 155 reserves del vehicle, que han representat una reducció de 376 quilos d’emissió de diòxid de carboni (CO2) a l’atmosfera

Cotxe de lloguer compartit de Castellbisbal.
Cotxe de lloguer compartit de Castellbisbal. | Cedida
NacióSabadell
18 de novembre del 2019
Un total de 24 persones han fet ús del servei de lloguer de cotxe elèctric compartit que l’Ajuntament de Castellbisbal va posar en marxa ara fa un any. La meitat són treballadores de l’Ajuntament i la resta són sòcies de la cooperativa Som Mobilitat, grup al qual cal sumar la participació d’una empresa del municipi que també ha fet ús del cotxe elèctric compartit.

Durant aquest primer any de servei, s’han fet 155 reserves del vehicle, que ha estat en funcionament un total de 573,6 hores i ha recorregut 3.140 quilòmetres. Aquest ús representa una reducció aproximada de 376 quilos d’emissió de diòxid de carboni (CO2) a l’atmosfera.

Pel que fa als usos, la majoria de les reserves, un 83 %, es concentren en la franja horària de 7.00 a 13.00 hores i tenen una durada mitjana de 193 minuts. En cada reserva, les persones usuàries han fet 25,95 quilòmetres de mitjana, cada cop que han usat el vehicle.

A disposició de particulars i entitats

Les persones i entitats que ho desitgin poden fer ús del servei de lloguer de cotxe elèctric compartit si es donen d’alta com a sòcies a la cooperativa Som Mobilitat, que implica pagar una única quota de 10 euros. A partir d’aquí, ja es pot llogar el vehicle i triar alguna de les opcions de pagament que es promouen, com ara una quota mensual (50 euros), una quota diària o comprar hores per avançat.

Per llogar el cotxe elèctric cal accedir a una aplicació mòbil o al web de Som Mobilitat, des d’on es pot fer la reserva del dia i les hores a utilitzar. El vehicle, estacionat al pàrquing d’Els Costals (punt actual de recollida i de retorn), s'obre amb la mateixa aplicació mòbil i el preu inclou tots els serveis: aparcament, electricitat, assegurança (a tot risc), manteniment i neteja.

L’Ajuntament vol continuar promovent aquest servei i, durant l’any que ve, el potenciarà encara més entre la seva plantilla i la ciutadania. Per això, es preveu fer una campanya que permeti que totes les persones que ho desitgin puguin provar aquest nou sistema de mobilitat compartida i elèctrica.