Itinerari per Sabadell per recordar l'artista Joan Brossa

Sabadell és un dels diversos municipis que participen en l'Any Brossa, en homenatge al centenari del seu naixement

L'artista Joan Brossa
L'artista Joan Brossa | Més Brossa
NacióSabadell
15 de novembre del 2019
Des de principis de novembre, a la ciutat hi ha organitzades diverses activitats en record de l'artista Joan Brossa. Una d'aquestes és aquest diumenge (a partir de les 11 hores), amb un itinerari per Sabadell, que surt des de la plaça Sant Roc i acabarà al Parc Catalunya, on hi ha l'obra ideada per Brossa A de barca

La ruta començarà amb una lectura dramatizada de l'acord Josep Maria Roviralta d'un recull de poemes del barcelóní sobre la política, la religió i l'economia. Tot seguit, anirà al taller de l'artista Alfons Borrell, amic de l'artista i on juntament amb el poeta Joaquim Sala Sanahuja recordaran les vivències amb Brossa. Tot plegat, acompanyat d'obres originals i fotografies. 

L'últim lloc de visita de la passejada serà el Parc Catalunya, on la historiadora de l'art, Maia Creus, i l'escultor, Antoni Marquès -auto de A de barca- parlaran al voltant d'aquesta escultura. 

Sabadell, igual que diferents ciutats catalanes, participa en l’Any Joan Brossa, un homenatge a l'artista en el centenari del seu naixement, amb un programa d’activitats brossianes per recordar i homenatjar el poeta. En el cas de la ciutat, s'ha batejat com Més Brossa, una iniciativa d'Alfons Borrell, Jordi Junyent, Maia Creus i Patxi Ocio i compta amb la col·laboració de la Fundació Joan Brossa, l'Aula d'Extenció Universitària, els Papers de Versàlia, l'Espai Foc Ventura Botiga i l' Escola Illa.