​Actuavallès reivindica el dret d’accés al mercat laboral de persones amb VIH

Una de les diferents activitats al voltant del Dia Mundial de la Sida

NacióSabadell
14 de novembre del 2019
Actualitzat a les 10:58h
L’entitat Actuavallès s’ha adherit a la campanya de la Federació Trabajando en Positivo que reivindica l’accés al mercat laboral de persones amb VIH. Es tracta de la iniciativa Ruta #YoTrabajoPositivo Sin discriminación por VIH. La finalitat és fer visible la problemàtica que pretén “recordar que el centre de treball no és una via de transmissió” d’aquest virus.
 
Una afirmació, com ha indicat, que la sosté l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i l’Organització Internacional del Treball (OIT). La iniciativa es dirigeix a empreses, institucions públiques, sindicat i d’altres agents socials implicats en qualsevol procés de contractació. L’objectiu, a més de sensibilitzar d’aquesta problemàtica, és “erradicar la discriminació” que pateixen aquestes persones amb VIH.
 
La campanya bàsicament està centrada en els joves, perquè està augmentant el nombre de deteccions. A Espanya, el 2017, el 63% dels nous casos eren menors de 40 anys.
 
Aquesta és una de les diferents cites d’Actuavallès en el marc del Dia Mundial de la Sida, que se celebra l’1 de desembre. Precisament, aquest dia es farà l’acte central al Centre Cívic Sant Oleguer amb una obra de teatre, que actuarà, entre d’altres, HTS (Humor de Transmissió Sexual).