Llueixen les plaques de les noves places de Sabadell

Aquest dimarts ha començat a instal·lar-les

La plaça Clara Campoamor
La plaça Clara Campoamor | Albert Hernàndez
NacióSabadell
13 de novembre del 2019
Actualitzat a la 13:02h
Aquest dimarts ha començat la instal·lació de les noves plaques que identifiquen les cinc noves places que hi ha a Sabadell i que culminat aquest dimecres. Així, des de fa unes 24 hores no queda rastre del que era coneguda com la plaça de l'alcalde Marcet sinó que ara és la placa de la plaça de les Dones del Tèxtil, igual que a la plaça Patricio Peñalver. 

D'aquesta manera, es culmina un procés engegat al maig, quan la Junta de Govern Local va aprovar, a més d'aquests dues, incorporar al nomenclàtor, les places Clara Campoamor, que substitueix la plaça d'Antoni Llonch i esdevé realitat una moció aprovada per unanimitat a la Junta de Portaveus el 24 d’octubre de 2016 a proposta del Grup municipal de Cs; Cipriano Martos i Pi-pi.  
 

La nova placa a la plaça Foto: Albert Hernàndez

El nou rètol a tocar de l'estació d'autobusos Foto: Albert Hernàndez


Peñalver va ser un dirigent veïnal i activista pels drets dels homosexuals, representant del Front d’Alliberament Gai de Catalunya a Sabadell. L’AV Ca n’Oriac ja feia temps que reivindicava el reconeixement a la plaça situada entre el carrer del Penedès i el carrer del Moianès. Martos, obrer i sindicalista d’origen andalús, va arribar a Sabadell el 1969 i va ser torturat i assassinat pel franquisme fins que va morir el 1973. 

Una de les evidències que Sabadell té nous noms a la seva via pública és Google Maps, almenys indicant el nom, el reconeix i el situa al mapa, excepte la plaça Cipriano Maros (per ara). Tot i aquesta identificació, el web manté els noms com eren conegudes antigament, com a mínim, la plaça de l'alcalde Marcet i Antoni Llonch