Cs considera «inútil» el conveni amb l'Agència Tributària de Catalunya amb Sabadell

La formació xifra que en una mica més de dos anys s'han recollit prop de 600.000 euros, l'11%

L'oficina que s'inaugurarà a Sabadell, situada a la carretera de Barcelona
L'oficina que s'inaugurarà a Sabadell, situada a la carretera de Barcelona | Albert Hernàndez
NacióSabadell
13 de novembre del 2019
Actualitzat a les 11:45h
El regidor de Cs, José Luis Fernández, ha detallat la ineficàcia del conveni de l'Ajuntament de Sabadell amb l'Agència Tributària de Catalunya (ATC), que va signar amb la Generalitat per recollir impostos, una mica més de dos anys després de signar-se. Els resultats, ha afirmat, han confirmat que és "inútil". Fernández ha concretat que en aquest període "s'ha cobrat un 11% de les sancions pendents", és a dir, al voltant de 600.000 euros. 

Per això, ha reclamat al govern municipal que "adopti les mesures i millores necessàries per resoldre aquesta situació", a la vegada que ha exigit que aquells que no resideixen a la ciutat "també han de complir amb les seves obligacions fiscals". 

El regidor de la formació taronja ha assenyalat que després d'aquesta mica més de dos anys, s'ha demostrat que "no va ser més que un acte propagandístic del quatripartit a favor del Govern". Ha recordat que el partit va votar en contra al ple, quan es va portar a debat el 2017.

El conveni es va signar l'abril de 2017, en un acte dut a terme a l'Ajuntament, amb els que aleshores eren l'alcalde, Juli Fernàndez, i també vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras. El propòsit, tal com es va traslladar al seu moment, era perseguir els 11 milions d'euros que es devien a l'administració. A més, es tancava la campanya duta a terme per l'executiu català, en què es presentaven les 15 oficines de l'ATC arreu del territori.