MAPA Què han votat els teus veïns? Consulta els resultats del 10-N a Catalunya, carrer a carrer

ERC ha estat primera força en 2.455 seccions censals de les 5.062 existents, per davant de PSC (1.912) i JxCat (548). Vox ha guanyat en dues, les sabries trobar?

12 de novembre del 2019
Catalunya dividida per seccions censal, segons el partit guanyador en cadascuna d'elles.
Catalunya dividida per seccions censal, segons el partit guanyador en cadascuna d'elles.
Nota sobre el mapa: Alerta! Cal paciència abans no es carreguin les més de 5.000 capes! Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada secció censal, es desplega la informació amb el nom del municipi, el cens, els vots emesos totals, el partit més votat i els vots per candidatura. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom de la imatge -de nou, però, caldrà paciència-.

Què van votar els teus veïns el 10-N? Aquesta informació no es pot saber al detall -el vot és secret-, però sí que és viable conèixer quines són les preferències electorals del carrer o el barri accedint a la informació sobre els resultats per seccions censals, tal com es pot consultar en el mapa superior. Unes dades que divideixen el país en més de 5.000 àrees i que, per tant, permeten afinar en la ideologia del veïnat força més que els vots per municipi -excepte en els pobles petits on només hi ha una sola secció censal.

Tal com ocorria en el mapa per municipis, es visualitza clarament com ERC s'ha imposat en la majoria de seccions censals, també a Barcelona -el mapa de la ciutat es pot consultar més clarament aquí-. Igualment, l'independentisme, en el seu conjunt, és molt hegemònic a nivell territorial, tot i que menys a les àrees properes a Barcelona i Tarragona, de les més poblades.

Aquest mapa, però, també permet entretenir-s'hi i analitzar les diferències de vot en diversos barris de ciutats, entre els més cèntrics i les àrees més allunyades, les quals sovint presenten conductes electorals diferenciades, així com l'impacte de determinades infraestructures com casernes de policies estatals o acadèmies militars, les quals acostumen a comportar majors nombres de vot per a Vox o el PP.

Els vencedors, per seccions censals

En aquest sentit, ERC ha guanyat a 2.455 seccions censals, quasi la meitat, per davant del PSC, primera força a 1.912. Força enrere, JxCat se situa com a vencedora en 548 seccions, els comuns s'han imposat en 85, el PP en 53, la CUP en 7 i Vox, en 2. Cs no ha aconseguit guanyar a cap de les seccions censals, però ets capaç de trobar on ho ha fet el partit de Santiago Abascal?

Sigui com sigui, a banda del temps de càrrega del mapa -a causa de tota la informació de què disposa-, cal tenir en compte que algunes seccions censals no s'han pogut representar. Això es deu a que la base cartogràfica es basa en la distribució censal del 2015, la qual ha canviat lleugerament i, per això, es poden veure alguns buits. Malgrat tot, tan sols es tracta d'una quarantena de seccions de les més de 5.062 existents. La informació ha estat lliurada per la delegació del govern espanyol a Catalunya.