Sabadell torna a confiar en el PSC sis mesos després

Vox i la CUP acaben per sobre de Cs, que perd més de la meitats dels vots de l'abril

Pedro Sánchez, en el míting a Viladecans
Pedro Sánchez, en el míting a Viladecans | PSC
10 de novembre del 2019
Actualitzat el 12 de novembre a les 0:13h
El PSC s'ha convertit en la força més votada a les segones eleccions espanyoles d'aquest 2019 a Sabadell, i igual que fa sis mesos s'ha imposat en quatre dels set districtes (3, 4, 6 i 7). ERC ha estat la segona força més votada en els altres tres (1, 2 i 5). En Comú Podem ha estat el tercer partit més votat, pràcticament amb els mateixos resultats, amb el 100% escrutat.

El triomf socialista, tot i ser destacat, ja des del principi de l'escrutini s'ha desmarcat, és inferior a l'abril, quan va ser l'única força que va superar les 30.000 paperetes. Ara, ha aconseguit 27.024 (23,99%), ERC 22.211 (19,72%) i els comuns 18.150 (16,11%). 

Declivi de Cs

El protagonisme en aquests comicis a la ciutat, però ha estat per a Cs. La formació taronja ha passat de quarta a vuitena força, perdent més de la meitat dels vots. Una caiguda que no tapa uns altres dos fets destacats: la pujada de Vox i la irrupció de la CUP. L'extrema dreta ha acabat sent el cinquè partit més votat, per davant, a més de Cs, també del PP.  

Els cupaires s'han estrenat en aquesta comtessa electoral i s'han col·locat com a setena força, amb gairebé 7.000 suports a les urnes sabadellenques.

Caiguda de la participació

Mentre que el passat mes d'abril la participació va créixer arreu i també a Sabadell, aquesta vegada la mobilització ciutadana ha estat inferior, cinc punts: del 78,6% al 73,6%.

A continuació pots consultar els resultats de Catalunya, Espanya, el Vallès Occidental i la província de Barcelona: