ERC s'imposaria per la mínima al PSC a les eleccions espanyoles a Catalunya, segons el sondeig de TV3

La irrupció de la CUP situaria l'independentisme amb entre 22 i 25 escons al Congrés dels Diputats

Gabriel Rufián a l'Estació del Nord, on els republicans seguiran la nit electoral
Gabriel Rufián a l'Estació del Nord, on els republicans seguiran la nit electoral | Adrià Costa
10 de novembre del 2019
Actualitzat a les 20:14h
Frec a frec entre ERC i PSC per dirimir qui guanyarà les eleccions espanyoles a Catalunya. Segons el sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio, els republicans s'imposarien per la mínima i obtindrien entre 13 i 14 diputats al Congrés mentre que els socialistes n'aconseguirien entre 12 i 13. Així, ERC perdria entre un i dos diputats respecte el 28-A i el PSC els igualaria o en creixeria un.

El tercer lloc se'l disputarien entre JxCat i En Comú Podem. La llista post-convergent obtindria entre 6 i 7 diputats mentre que els comuns n'aconseguirien entre 5 i 7. El cinquè lloc seria per la CUP, que irrompria per primer cop a la cambra espanyola amb entre 3 i 4 diputats. Els tres partits de dretes quedarien al final de tot. Ciutadans cauria fins als dos escons i el PP en pujaria un i n'obtindria dos, igual que Vox. Més País, el partit d'Íñigo Errejón, no aconseguiria cap diputat per Catalunya. Consulteu aquí els resultats a l'Estat. 

Les dades de les dues del migdia han deixat una participació tres punt més baixa que la del 28-A a a mateixa hora. La participació ha baixat més en els municipis independentistes durant el matí. A les sis de la tarda, les dades de participació també han confirmat la caiguda respecte les últimes eleccions, en concret quatre punts menys, però a diferència d'hores abans els municipis més independentistes han deixat de ser també els llocs on més creixia l'abstenció.

Els caps de llista dels principals partits catalans han votat al matí als respectius col·legis electorals. Com és habitual, tots ells han fet crides a la participació en breus atencions als periodistes que els esperaven. L'única que no ha votat a Catalunya ha estat la número u del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, que ho ha fet per correu i s'ha desplaçat a Girona per donar suport al candidat popular al territori.

Tot plegat en una jornada tranquil·la i sense incidents, més enllà d'un detingut al Poblenou del Delta per entrar en un col·legi electoral amb una pistola carregada i una navalla. Això, però, no ha impedit que les eleccions hagin transcorregut sense cap problema malgrat els rumors que aquests últims dies publicaven alguns mitjans, que asseguraven que els CDR tenien previst bloquejar la votació.

Consulteu aquí els resultats de l'escrutini a Catalunya: 

I aquí podeu veure els de l'Estat: