Sabadell commemorarà la Diada amb la tradicional ofrena a Lluís Companys

A llarg del matí de divendres tindran lloc diversos actes organitzats per la Agrupación Andaluza de San Sebastián de los Ballesteros

Redacció
10 de setembre del 2015
Actualitzat a les 17:02h
El dia 11 de Setembre Sabadell acollirà el tradicional acte institucional que consisteix en una ofrena floral al monòlit dedicat a Lluís Companys. Com ha passat en els darrers anys tindrà lloc a primera hora del matí per facilitar que els ciutadans que ho vulguin puguin assistir a la Via Lliure per la República Catalana que es fa a l'aviguda Meridiana de Barcelona. 

L'esdeveniment oficial comptarà amb la participació d'Esteban Martínez, de l'entitat Papers de Versàlia, que serà l'encarregat de llegir un manifest. També hi actuarà la Coral de Belles Arts. 

A banda d'aquesta commemoració, la Cobla Jovenívola farà la tradicional ballada de sardanes a la zona la Pineda de Can Rull a les 11:00 hores. A banda, la masia de Can Rull acollirà una conferència del professor d’Història Contemporània de la UAB David Ballester que es titula Sabadell. Una ciutat de lluita: el model Sabadell. Aquesta és una proposta de la Agrupación Andaluza de San Sebastián de los Ballesteros que a les 13:00 hores oferirà una actuació dels quadres de ball de l'entitat seguida d'una mongetada popular. Tot plegat també serà a la font de Can Rull.