Decreten llibertat amb càrrecs pel jove de Terrassa empresonat pels aldarulls del 18-O

Convoquen una concentració de benvinguda per divendres a les 19h al Raval de Montserrat

LaTorre
07 de novembre del 2019
El jove de Terrassa detingut durant els aldarulls de la vaga general del 18 d'octubre sortirà en llibertat aquest dijous al vespre. Segons informa Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (SAT) i Alerta Solidària el jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona ha decretat llibertat amb càrrecs. S'ha convocat una concentració per donar la benvinguda a l'Erik per demà divendres a les 19 hores al Raval de Montserrat de Terrassa.

L'Erik té 21 anys i va ser detingut el passat 30 d'octubre i estava a la presó de Quatre Camins Joves des del 2 de novembre acusat d'atemptat a agents de l'autoritat, lesions, desordres públics i associació il·lícita durant els aldarulls de la jornada de vaga general del 18 d'octubre. També s'ha decretat llibertat per un altre jove empresonat a Can Brians.

El portaveu de SAT, Francesc Argemí ha detallat que el magistrat ha decretat mesures cautelars pel noi que haurà de comparèixer davant el jutge cada quinze dies. L'Erik va ser identificat per dos agents de paisà de la policia espanyola a la zona de la plaça Urquinaona durant els aldarulls contra la sentència de l'1-O que van tenir lloc el 18 d'octubre.

Tot i que en aquell moment el van deixar en llibertat, dos policies van personar-se a casa seva el 30 d'octubre per la nit i el van traslladar a la comissaria de La Verneda. "Després de tres dies va comparèixer davant el jutjat de guàrdia de Terrassa i aquest el va enviar a Quatre Camins", comenta el portaveu del col·lectiu. Argemí recorda que l'egarenc té 21 anys i està acusat d'un delicte d'atemptat contra l'autoritat, un de lesions i un de desordres públics.

Per altra banda, Alerta Solidària també ha anunciat l'alliberament de Francesc Coromines. El jutge de la secció 21 de l'Audiència Provincial de Barcelona ha estimat el recurs a la presó provisional que la seva defensa havia demanat i en considerar que no hi ha cap risc de fuga no li ha decretat cap mesura cautelar.