Apple renova l'iPhone, l'iPad i l'Apple TV

La companyia de la poma actualitza la línia de dispositius mòbils i mostra l'esperada nova versió de l'Apple TV

iPhone 6s
iPhone 6s | Apple
Miquel Serrabassa
10 de setembre del 2015
Actualitzat a les 10:18h

Apple ha presentat avui diverses novetats en moltes de les seves línies de producte. Deixant pel final el seu producte estrella, l'iPhone, que arriba a la versió 6S amb novetats com el 3D Touch que detecta el nivell de força que s'aplica a la pantalla i millores a la càmera, també s'ha pogut veure l'iPad Pro de gairebé 13 polzades i el nou Apple TV, amb la possibilitat d'instal·lar-hi aplicacions i comandament amb una part tàctil.

Apple Watch

El rellotge intel·ligent d'Apple ha estat el primer en aparèixer a l'escenari, per estrenar nous colors (daurat i rosa) en les caixes, així com noves corretges disponibles a partir del 16 de setembre coincidint amb l'arribada de watchOS 2. L'Apple Watch sembla que ha agradat als clients, assolint un 97% de satisfacció segons ha explicat Tim Cook, i compta ja amb 10.000 aplicacions.

iPad Pro

Fent bons els rumors de les darreres setmanes, Phil Schiller ha mostrar el nou iPad Pro, de 12,9 polzades, una pantalla més gran, el processador A9X de 64 bits i que té el doble de rendiment que l'anterior, l'A8X, igualant-se als processadors d'ordinador d'escriptori, segons Schiller.

L'arribada d'aquest model facilitarà que l'iPad acabi de convertir-se en una eina de creació de contingut, que oferirà fins a 10 hores de bateria, tot i que potser té una mida massa semblant al Macbook Air, del que només es diferenciarà pel teclat fisic incorporat, que en el cas de l'iPad Pro es podrà incloure en l'Smart Keyboard, que servirà a la vegada de tapa. També per a l'iPad Pro, Apple ha presentat l'Apple Pencil, un llapis per utilitzar sobre la pantalla de l'iPad.

El seu preu serà de 799 dòlars en la versió WiFi de 32Gb, 949$ per la versió WiFi de 128Gb i 1.079 dòlars en WiFi i connexió de dades mòbils també amb 128Gb. L'Apple Pencil costarà 99 dòlars i el teclat Smart Keyboard 169 dòlars. Estaran disponibles a partir del novembre.

Apple TV

L'aparell per connectar al televisor que Apple semblava haver abandonat en els darrers temps tot i els insistents rumors que cada cop més acompanyaven les presentacions per fi s'ha renovat. Amb una forma molt semblant a l'aparell, canvia sobretot el comandament, que té la part superior tàctil i incorpora també un botó per activar el reconeixement de veu, amb el ja conegut Siri.

El nou Apple TV també té accés a l'AppStore, de manera que es poden instal·lar noves aplicacions. Les demostracions que s'han pogut veure durant la presentació amb aplicacions de tercers eren bàsicament jocs, de manera que el nou aparell podria ocupar també un espai de consola.

El seu preu serà de 149 dòlars amb 32Gb i 199 dòlars amb 64Gb a partir de finals d'octubre.

iPhone 6S

El darrer anunci de la presentació ha estat el dels nous iPhone 6S i 6S Plus, amb una forma semblant a la del 6 i el 6 Plus, però amb un nou material. Els nous terminals també inclouen l'anomenat 3D Touch, que com el Force Touch a l'Apple Watch i als Macbook, reconeix la força que es fa amb el dit sobre la pantalla per oferir diferents opcions segons el nivell que s'hi apliqui.

El processador del nou 6S és l'A9, de 64 bits amb una nova arquitectura de transistors que el fa fins un 70% més ràpid que la versió anterior, l'A8. També incorpora, com en la versió anterior, un processador de moviment, l'M9, per estalviar d'aquestes tasques al processador principal. També s'actualitza el sensor Touch ID de reconeixement i la càmera, que arriba als 12Mp tot intentant mantenir la qualitat malgrat l'augment de mida, i que també permetrà gravar vídeos a qualitat 4K.

El preu dels nous iPhone 6S i 6S Plus seran com els dels 6, amb el model d'entrada a partir de 16Gb d'emmagatzematge (que cada cop més sembla una quantitat insuficient quan el dispositiu pot gravar vídeos d'altíssima qualitat). Arribaran el 25 de setembre a diversos països, però les botigues catalanes i de la resta de l'Estat s'hauran d'esperar, probablement, al mes d'octubre. 

Als Estats Units també s'engegarà un programa per a canviar l'iPhone cada any amb una quota mensual de 32 dòlars que inclourà també el servei de suport Apple Care.

Per la seva part, el nou iOS 9 arribarà a partir del 16 de setembre als dispositius compatibles.