Sabadell tirarà de la Diputació per iniciar la rehabilitació del castell de Can Feu

El govern municipal suggereix fer un estudi del cost del manteniment del patrimoni de la ciutat

05 de novembre del 2019
Actualitzat el 06 de novembre a les 0:45h
El castell de Can Feu
El castell de Can Feu | Juanma Peláez
El ple del mes de novembre de Sabadell, celebrat aquest dimarts, ha acordat, amb els vots a favor d’ERC, JxS i Crida per Sabadell i les abstencions de PSC, Cs i Podem, demanar a la Diputació de Barcelona, a través de les meses de concertació, els recursos perquè financi l’inici de la rehabilitació del castell de Can Feu.

El portaveu dels republicans, Gabriel Fernàndez, ha recalcat la importància d’aprofitar-ho, “ara és el moment”. Ha recordat que la parcel·la és un “emblema” de la ciutat comparant-ho amb la Torre de l’Aigua i els Jardinets de l’antiga Caixa Sabadell. Sobretot, ho ha subratllat, perquè “ara és de titularitat municipal”.

El regidor de Cs, José Luis Fernández, ha advertit que “no arribarem a temps a les meses de concertació” i la regidora de desenvolupament urbà, Mar Molina, ha assenyalat que el que es proposa “podria ser una solució”, com també el procés ciutadà per definir els seus usos, com s’ha suggerit des de la Crida per Sabadell.

Tanmateix, Molina ha advertit que la ciutat “té molt patrimoni” i “s’hauria d’estudiar el cost” del manteniment, perquè en els últims anys no s’ha fet. Fernández ha insistit en la idoneïtat del moment i ha instat que “s’incorpori al pressupost municipal” una partida per a la conservació.