El ple rebutja reprovar «la violència» de la policia arran de la sentència del procés

La Crida per Sabadell demana a l'alcaldessa que "es posi a disposició" de les famílies i els afectats

Els Mossos durant els aldarulls la nit del 15 d'octubre
Els Mossos durant els aldarulls la nit del 15 d'octubre | Juanma Peláez
05 de novembre del 2019
Actualitzat a les 23:29h
El ple ordinari del mes de novembre, que s'ha celebrat aquest dimarts, ha rebutjat reprovar "la violència" de la policia, arran de la publicació de la sentència del procés del Tribunal Suprem. Es tractava d'una moció presentada per la Crida per Sabadell i que la portaveu, Nani Valero, ha lamentat el nul posicionament municipal i ha demanat a l'alcaldessa, Marta Farrés, que "es posi a disposició" de les famílies i els afectats.

La proposta, que ha comptat amb els vots favorables, a més dels republicans, de la Crida i JxS i el contrari de PSC, Podem i Cs, ha confrontat al líder del partit taronja, Adrián Hernández, que s'ha mostrat taxatiu: "condemnem els violents que coarten les llibertats i que llancen llambordes i que incendien els carrers". En la mateixa línia s'ha expressat el primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert, que ha afirmat que persones "pintant vehicles policials, el bloqueig de carreteres, motxilles carregades amb alcohol i martells i duen passamuntanyes. Per a mi això és violència".

Ha interpel·lat Valero, "no ha condemnat la violència com la del ple d'investidura que hi havia gent del seu partit". El socialista, a més, ha subratllat que "no hi ha denúncies per les càrregues". El regidor de JxS, Francesc Baró, ha manifestat la necessitat de fiscalitzar les actuacions policials i que així ho va traslladar a Junta de Seguretat Local. 

La segona tinent d'alcaldessa, Marta Morell, ha defensat el "no" a la moció, tot i estar en contra la persecució al dret a la manifestació, des de la defensa de la presumpció d'innocència i el rebuig a les bales de goma i bales de FOAM, i ha afegit, les "injustes" penes imposades als presos polítics. Però tot així, ha matisat que cal "superar el bloqueig polític i posar en llibertat, els que estan sent d'una injusta privació de llibertat". Així com ha replicat a Valero que el govern municipal és "sensible" del que poden estar passant famílies i amics. 

Crema de contenidors 

La crema de contenidors i el mobiliari urbà malmès a la ciutat, que Smatsa va xifrar en una quarantena d'unitats i més de 40.000 euros, per les protestes ha enfrontat el govern municipal i la formació cupaire, que, com ha dit Valero, les dades "són més baixes que les informacions facilitades" pel mateix ajuntament "i encara esperem la justificació", ha afegit. 

Gibert ha volgut defensar les dades i ha apuntat que "s'han cremat més del doble de contenidors" que a l'octubre de 2018. "Si vol li faig una regla de tres", ha etzibat.