​Sabadell crearà una comissió per tractar amb la «màxima transparència» el contracte d’Smatsa

Tindrà una reunió de caràcter mensual

Un dels vehicles de la flota de neteja de l'empresa Smatsa
Un dels vehicles de la flota de neteja de l'empresa Smatsa | Smatsa
05 de novembre del 2019
Actualitzat el 06 de novembre a la 1:08h
El ple de l’Ajuntament de Sabadell del mes de novembre, celebrat aquest dimarts, ha aprovat per unanimitat la creació d’una comissió informativa especial sobre el contracte de gestió del servei públic de neteja de l’espai públic i recollida de residus, que duu a terme Smatsa. La voluntat, com ha subratllat el primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, ha de servir per tractar amb la “màxima transparència” aquesta concessió.

El mateix Gibert ha recordat que la situació que es van trobar va ser complicada, amb contenciosos i denúncies als jutjats, per això ha recalcat la importància d’aquesta iniciativa que, com ha dit, pot comptar amb personal expert i extern i tindrà una periodicitat mensual.

“Arriba un mes i mig tard”

El regidor de la Crida per Sabadell, Maties Serracant, ha aplaudit que es doni llum verda aquesta comissió, però ha recriminat que “arriba un mes i mig tard”. Ha carregat contra l’alcaldessa, Marta Farrés, de qui ha dit “va gaudir de viatges” pagats per la concessionària i ha continuat, “l’ombra acreditada en el sumari del cas Mercuri, amb adjudicacions a dit”.

“Volem poder passar pàgina”, ha reblat i ha admès que hi ha “pessimisme pel pes que tindrem”, però ha advertit “tindrem tota la predisposició”. Serracant ha replicat així la interpel·lació del portaveu de Cs, Adrián Hernández, que ha comentat la “coincidència” que la formació cupaire, juntament amb ERC, presentin una moció d’aquest tema al plenari.
Precisament, Hernández ha afirmat que manca informació d’aquest contracte i l’ha reclamat gràcies aquesta iniciativa, a la vegada que tingui “poder de decisió”.

El regidor d’ERC, Raül Garcia Barroso, ha demanat a Gibert que no sigui el president d’aquesta comissió, que, segons ha explicat, “m’ha arribat que ho seria”, i que ho sigui “algú de l’oposició”.

La portaveu de JxS, Lourdes Ciuró, ha posat èmfasi en millorar el servei per a la ciutadania, però també a instat l’equip municipal “a conscienciar” la població, perquè “s’ha de ser més diligent” en la separació de fraccions, ja que, com ha apuntat, actualment es paguen 10 euros per tona i en uns anys serà de 72. Així mateix, ha reivindicat que hi hagi “predisposició” per assistir a les compareixences quan es requereixi la presència d’algú.