​Investiguen una polèmica identificació d’un periodista de Ràdio Sabadell per part de la Policia

Estava gravant la identificació d'un menor que s'havia saltat un semàfor en vermell

El moment de la detenció del menor
El moment de la detenció del menor | Pere Gallifa
NacióSabadell
05 de novembre del 2019
Actualitzat a la 13:22h
L’Ajuntament de Sabadell ha demanat un informe a l’intendent major per “aclarir les circumstàncies” sobre la polèmica identificació, per part d’un agent, del periodista de Ràdio Sabadell, Pere Gallifa. Un incident que s’ha produït aquest dilluns al vespre, a la plaça de l’Àngel.  
 
Segons ha recollit l’atestat policial, diversos efectius estaven practicant una detenció d’un menor “per resistència i desobediència greu a agents de l’autoritat i per un delicte lleu de danys”. Posteriorment, “es va identificar com a periodista, estava gravant amb un mòbil”.
 
La voluntat d’aquesta mesura és “donar màxima transparència i oferir tota la informació sobres els fets ocorreguts”, a la vegada que el govern municipal ha subratllat la “defensa de la llibertat de premsa i la tasca periodística, al mateix temps que confia en el cos de la Policia Municipal i garantirà que tothom pugui desenvolupar les seves funciones amb la màxima seguretat”.
 
Corta eso y dame tu DNI
 
El mateix  Gallifa va difondre el moment al seu compte de Twitter, en què s’acostava l’agent i li donava un cop a la càmera. Poc després, li ordenava “corta eso y dame tu DNI”. Detenció de menor per saltar-se un semàfor

D'altra banda, l’atestat policial ha recollit que la identificació del menor va ser per conducció temerària i per saltar-se un semàfor en vermell. En aquell moment va oferir resistència i va provocar diversos danys al cotxe patrulla.