successos

​Investiguen una polèmica identificació d’un periodista de Ràdio Sabadell per part de la Policia

Estava gravant la identificació d'un menor que s'havia saltat un semàfor en vermell

per NacióSabadell, 5 de novembre de 2019 a les 13:16 |
El moment de la detenció del menor | Pere Gallifa
L’Ajuntament de Sabadell ha demanat un informe a l’intendent major per “aclarir les circumstàncies” sobre la polèmica identificació, per part d’un agent, del periodista de Ràdio Sabadell, Pere Gallifa. Un incident que s’ha produït aquest dilluns al vespre, a la plaça de l’Àngel.  
 

Segons ha recollit l’atestat policial, diversos efectius estaven practicant una detenció d’un menor “per resistència i desobediència greu a agents de l’autoritat i per un delicte lleu de danys”. Posteriorment, “es va identificar com a periodista, estava gravant amb un mòbil”.
 
La voluntat d’aquesta mesura és “donar màxima transparència i oferir tota la informació sobres els fets ocorreguts”, a la vegada que el govern municipal ha subratllat la “defensa de la llibertat de premsa i la tasca periodística, al mateix temps que confia en el cos de la Policia Municipal i garantirà que tothom pugui desenvolupar les seves funciones amb la màxima seguretat”.
 

Corta eso y dame tu DNI
 
El mateix  Gallifa va difondre el moment al seu compte de Twitter, en què s’acostava l’agent i li donava un cop a la càmera. Poc després, li ordenava “corta eso y dame tu DNI”.  Detenció de menor per saltar-se un semàfor

D'altra banda, l’atestat policial ha recollit que la identificació del menor va ser per conducció temerària i per saltar-se un semàfor en vermell. En aquell moment va oferir resistència i va provocar diversos danys al cotxe patrulla.

 

Participació