La grua municipal també es podria endur bicicletes

El ple debatrà la modificació per instal·lar aparcaments segurs de bicicletes

La grua municipal de Sabadell retirant un vehicle accidentat
La grua municipal de Sabadell retirant un vehicle accidentat | Juanma Peláez
05 de novembre del 2019
El ple ordinari del mes de novembre de Sabadell, que se celebra aquest dimarts, debatrà l'aprovació inicial per modificar la instal·lació d'aparcaments segurs de bicicletes. Això voldrà dir que la grua municipal podria ampliar el seu servei de retirada d'automòbils i motocicletes a bicicletes, i igual que amb els vehicles a motor, també es traslladarien al dipòsit municipal.

De la mateixa manera, implicaria una sanció per al propietari, que en aquest cas seria de 8,85 euros, d'acord amb les ordenances fiscals de 2019 -en concret la número 3.4-. Una mesura que arribaria, després que "un cop superat el temps màxim autoritzat" es notificaria -via telefònica, correu electrònic o SMS- a l'usuari que en els següents 24 hores es retiraria la bicicleta i es traslladaria al dipòsit.

80 places en cinc punts

El projecte d'aquests aparcaments per a les dues rodes a pedals contempla instal·lar 80 places per cinc punts de Sabadell, entre estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Rodalies. A més, es col·locarà una gàbia a Sabadell Centre i a l'estació d'autobusos. 

Aquest nou servei serà gratuït i funcionarà els 365 dies de l’any. L’usuari pot disposar d’una plaça d’aparcament lliure durant 48 hores en dies entre setmana i de 72 els caps de setmana i festius.