​Cs urgeix una política de reciclatge per assolir el que marca Europa

Avisa que la ciutadania s’aboca a una “penalització econòmica” si no compleix

NacióSabadell
05 de novembre del 2019
El portaveu de Cs, Adrián Hernández, ha advertit de la urgència perquè el govern municipal “posi en marxa campanyes per fomentar la recollida selectiva com més aviat millor”. Ha recordat que Sabadell “està molt lluny d’aconseguir els objectius fixats per la Unió Europea” d’un 50% el 2020, citant dades de l’Agència Catalana de Residus.
 
Hernández ha apuntat que des de 2015, a la ciutat es recull “un 1,75% menys de residus orgànics, un 6,5% menys d’envasos, i tan sols s’ha incrementat un 7,8% el reciclatge de vidre”. Ha indicat que “fa una dècada” que els consistoris sabien del compliment d’aquestes fites. A més, ha avisat que si no es compleix suposarà “una penalització econòmica” per a la ciutadania.
 
El regidor del partit taronja ha considerat que les xifres “marquen una tendència negativa” i, per tant, “és urgent revertir amb una política eficaç i campanyes que augmentin la conscienciació ciutadana”.  
 
En aquest sentit, ha recordat la prova pilot que va proposar el passat estiu, la recollida de residus comercials porta a porta. “En va fer cas omís”, ha reblat Hernández, referint-se a l’equip municipal.