Sanglas retreu a l'Estat espanyol que actuï com una «dictadura encoberta»

El Diputat al Parlament considera inacceptables les declaracions del ministre de Defensa, Pedro Morenés | Ho ha dic en l'acte de presentació dels candidats de Junts pel Sí de Sabadell

Norma Vidal
09 de setembre del 2015
Actualitzat el 10 de setembre a la 1:09h
Imatge del selfie que s'han fet els voluntaris de Junts pel Sí a l'amfiteatre dels jardinets de l'antiga Caixa Sabadell
Imatge del selfie que s'han fet els voluntaris de Junts pel Sí a l'amfiteatre dels jardinets de l'antiga Caixa Sabadell | Norma Vidal

Imatge del selfie que s'han fet els voluntaris de Junts pel Sí a l'amfiteatre dels jardinets de l'antiga Caixa Sabadell. Foto: Norma Vidal


El Diputat d'ERC Marc Sanglas i número 26 de Junts pel Sí, ha retret a l'Estat espanyol que actuï com una "dictadura encoberta" i ha criticat durament les declaracions del ministre Defensa, Pedro Morenés, sobre una eventual intervenció de l'exercit en cas que Catalunya no compleixi amb la legalitat. Sanglas ho ha dit en el marc de l'acte de presentació dels 2.000 sabadellencs que s'han convertit en candidats de Junts pel Sí de cara a les eleccions del proper 27-S. 

Damunt l'escenari de l'amfiteatre dels jardinets de l'antiga Caixa Sabadell, el Diputat, ha expressat la seva indignació davant les declaracions que el ministre de Defensa va pronunciar aquest dimarts. "Falten 20 dies per les eleccions i l'únic que saben fer és dir que si no ens portem bé enviaran els tancs", ha ironitzat Sanglas que ha exclamat: "Però què s'han cregut?. Això no és una democràcia, és una dictadura encoberta".

En aquesta mateixa línia ha lamentat que l'estat espanyol no actuï com ho va fer el govern de David Cameron amb el cas del referèndum a Escòcia i ha advertit a l'executiu de Mariano Rajoy que Catalunya no s'arronsarà davant amenaces: "Que vagin eixamplant les presons perquè hauran d'encabir els dos milions de catalans que aniran a votar-nos el dia 27", ha exclamat. 

Sanglas ha fet aquestes declaracions durant l'acte de presentació dels 2.000 sabadellencs que per ara s'han convertit en candidats de Junts pel Sí. En aquest també hi han intervingut el número la número 64 de la llista per Barcelona, Laia Girós, el número 42, Oriol Giménez, i la 66, Anna Maria Carbonell. També hi han assistit diversos representants polítics de la ciutat, entre ells l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez i els regidors d'ERC, així com el portaveu de CiU, Carles Rossinyol i els regidors de CDC. 

Convèncer els indecisos

El número 6 de Junts pel Sí ha fet una crida perquè els candidats facin "un últim esforç" perquè ha assegurat que la constitució del nou estat "està a tocar". Així els ha demanat que s'impliquin en la tasca d'ajudar a convèncer els 200.000 indecisos que poden ser claus per assolir l'objectiu: "No es una guerra de bàndols", ha advertit Sanglas que ha dit que a l'Àrea Metropolitana hi ha moltes persones a qui cal explicar els beneficis d'una Catalunya independent: "Només volem ser un país normal que pugui decidir en què inverteix els seus recursos", ha explicat el Diputat que ha dit que un país més petit "estarà més controlat" i els seus polítics podran "retre comptes" més fàcilment. 

La campanya a Sabadell

A Sabadell la campanya arrencarà demà les 23:30 hores amb la tradicional enganxada de cartells i una foto de tots els candidats que vulguin participar-hi. Dissabte s'iniciaran varies accions per repartir informació sobre la candidatura a barris on Junts pel Sí ha detectat que hi ha una massa força amplia d'indecisos com Ca n'Oriach o la zona Sud. A banda, el dia 23 de setembre la candidatura durà a terme l'acte central de campanya a la ciutat a la plaça Doctor Robert. La trobada d'aquest dimecres ha acabat amb una foto selfie dels 200 assistents.