Avís per fort vent que s'instal·larà al llarg de tota la jornada

Lleuger descens del mercuri

NacióSabadell
02 de novembre del 2019
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest diumenge el cel romandrà molt ennuvolat o cobert de matinada i fins a primera hora del matí. A partir de llavors la nuvolositat minvarà progressivament fins a quedar el cel entre poc i mig ennuvolat en general per alguns núvols mitjans, més escassos a la tarda. Malgrat això, al Pirineu i del Prepirineu restarà molt ennuvolat fins a migdia i al vessant nord de la serralada fins al vespre. Per altra banda, al centre de la jornada creixerà alguna nuvolada a l'extrem nord-est del territori.

De matinada fins al migdia hi haurà precipitació feble i dispersa a qualsevol punt del territori, més probable a la meitat oest; a la tarda la precipitació es restringirà al vessant nord del Pirineu i es probable també a l'extrem nord-est. La precipitació serà d'intensitat feble i acumularà quantitats entre inapreciables i minses en general, per bé que al terç nord localment serà moderada i poc abundant.

A més, no es descarta que al centre de la jornada pugui anar acompanyada de tempesta i calamarsa al litoral i prelitoral nord. La cota de neu baixarà dels 2.200 metres de matinada als 1.600 metres a partir de migdia.

La temperatura serà més baixa, tant la mínima com la màxima. La temperatura mínima a punts de l'interior es donarà al final del dia; es mourà entre 2 i 7 ºC al Pirineu, entre 4 i 9 ºC al Prepirineu, entre 6 i 11 a la depressió Central, entre 8 i 13 ºC al prelitoral i al litoral entre 12 i 17 ºC. La temperatura màxima rondarà entre 9 i 14 ºC al Pirineu, entre 13 i 18 ºC al Prepirineu, entre 15 i 20 ºC a la depressió Central i entre 17 i 22 ºC a la resta del territori.