Nuet deixa en mans de l’executiva local les negociacions a Sabadell

El líder d’EUiA considera que han de ser els integrants de la secció local qui negociïn les condicions davant d’una eventual entrada al govern | Assegura que el model que defensa la formació passa per un procés constituent més enllà del 27-S

Albert Segura
09 de setembre del 2015
Actualitzat a les 20:36h
Joan Josep Nuet, aquest dimecres a Sabadell
Joan Josep Nuet, aquest dimecres a Sabadell | Albert Segura
 
El coordinador general d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Joan Josep Nuet, considera que ha de ser la secció local del partit qui, juntament amb la resta de socis d’Unitat pel Canvi, negociï una eventual entrada al govern de Sabadell. Nuet ho ha dit en el marc de la seva visita a la capital vallesana, on ha participat en l’acte "La proposta nacional d'Esquerra Unida i Alternativa: República Catalana". 
 
El líder ecosocialista ha assegurat que la secció local té mans lliures per a encaminar les negociacions o converses que es puguin generar amb l’actual equip de govern, format per ERC i la Crida per Sabadell, per analitzar possibles escenaris comuns. “Són detalls que han d’explicar els propis membres a Sabadell”, ha assegurat, defensant que a títol personal no té més dades perquè es tracta d’uns tràmits que han de gestionar-se des de la ciutat.
 
Nuet també ha carregat contra el ministre de Defensa espanyol, Pedro Morenés, que ahir va assegurar que l’exèrcit no actuaria si tothom complia la Llei. “Queda clar que amb Espanya no hi ha res a fer, és una Espanya centralitzada, uniforme, contra la pluriculturalitat o el plurilingüisme”, ha lamentat, assegurant que l’objectiu passa “per derrotar el PP”, fet pel qual considera tan importants les eleccions del 27-S com les generals.