Sant Quirze commemorarà la Diada amb una marxa de torxes i hissant l'estelada

Redacció
09 de setembre del 2015
Actualitzat a les 17:50h
Imatge de la celebració de la Diada a Sant Quirze
Imatge de la celebració de la Diada a Sant Quirze | Ajuntament de Sant Quirze
Sant Quirze
A Sant Quirze l'Ajuntament està perfilant els darrers detalls dels actes que serviran per celebrar la Diada Nacional de Catalunya a Sant Quirze del Vallès. Com a novetat, enguany la celebració començarà dijous 10 de setembre, amb un seguit d’actes organitzats conjuntament amb l’entitat Sant Quirze per la Independència. Una marxa de torxes pels carrers del municipi donarà inici a la jornada reivindicativa. A banda, s'instal·larà l'estelada al Parc de les Morisques i quedarà posada de forma permanent. 

La marxa de torxes tindrà dos punts de sortida, un des de  l’escola Purificació Salas i l’altre, des de l’escola Onze de Setembre. El gruix de participants es concentrarà a la plaça Anselm Clavé, a les 20:30 hores, punt on s’encendran les torxes per continuar la marxa.  
Hissada de l’Estelada. 

El parc de les Morisques serà l’escenari de la hissada de l’Estelada, que quedarà instal·lada de forma permanent al pal situat al costat del llac. Aquesta acció, igual que l’Estelada ubicada a la rotonda de davant de l’estació dels FGC, respon a la moció presentada per Junts per Sant Quirze i Iniciativa-Verds al Ple de juliol, i que va ser aprovada per majoria absoluta. 
La hissada de l’Estelada anirà a càrrec de l’entitat local de recent creació Assemblea Nacional de Joves Independentistes (ANJI), i comptarà amb l’acompanyament musical de l’intèrpret Eduard Coll i Pagès, al fiscorn, i l’actuació del grup santquirzenc Standardsduet.

L’11 de setembre es celebrarà la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova, situat a la plaça 14 d’abril. Aquest acte institucional, presidit pel Consistori, finalitzarà amb diverses peces musicals que interpretarà la Societat Coral Il·lustració Artística. La Colla de Geganters i Grallers de Sant Quirze posaran el punt i final festiu a la jornada amb un animat cercavila.

Tots aquests actes comportaran algunes afectacions al trànsit. Pel que fa el transport públic, el dia 10 de setembre es pot veure afectada la línia d’autobusos que fa el trajecte Sant Quirze-Sabadell; concretament es pot veure afectat l’autobús que surt a les 20:24 hores de l’Estació Centre de Sabadell i els que tenen sortida a les 20:25 hores i a les 20:57 hores de Sant Quirze Parc. Respecte la línia que fa el trajecte Sant Quirze- Hospital de Terrassa, es pot veure afectat l’autobús que surt de la rambla dels Països Catalans a les 20:00 hores, i el que surt de l’Hospital de Terrassa a les 20:20 hores. D’altra banda, durant la Diada, quedarà tallat el trànsit a la rambla Lluís Companys, des de les 07:00 hores fins a les 13:00 hores.