VÍDEO Uns 150 estudiants de la UAB tallen l'AP-7 per advertir de l'inici de la vaga indefinida

Reclamen que hi hagi avaluació única davant "l'excepcionalitat" i avisen que "bloquejaran" el campus

Han desplegat dues pancartes durant la protesta
Han desplegat dues pancartes durant la protesta | Albert Hernàndez
29 d'octubre del 2019
Actualitzat a la 13:31h

Uns 150 estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han tallat l'AP-7 aquest dimarts al matí, durant uns 15 minuts i de forma "simbòlica", com ha dit la portaveu de la Coordinadora d'Assemblees de Facultat (CAF), Ana Belén, per informar que s'han adherit a la crida del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalana (SEPC) de vaga indefinida

La protesta ha provocat cues, en sentit Tarragona, i hi ha hagut crispació entre els conductors que s'han vist afectats pel tall., algun estira i arronsa amb els estudiants perquè abandonessin la via. 
 

Han desplegat dues pancartes durant la protesta Foto: Albert Hernàndez

Unes estudiants assegudes durant el tall de l'AP-7 Foto: Albert Hernàndez


Belén ha explicat que la mobilització ha estat motivada per l'aturada a les aules, tot i la normalitat al campus vallesà, com ha reconegut, però també per reivindicar al rectorat que volen "avaluació única i no es posin impediments acadèmics, no es facin classes avaluables". Unes demandes que duran aquest dimecres al Consell de Govern. 

Ho ha justificat per "l'excepcionalitat política i la repressió policial", ha sentenciat. L'estudiant ha avisat que en cas que se'ls neguin aquestes propostes "bloquejarem" l'activitat. "Hem d'estar als carrers i no a la universitat, perquè el que està passant és molt gros", ha finalitzat. 
 

La protesta dels estudiants de la UAB Foto: Albert Hernàndez


En aquest sentit, la portaveu del SEPC-UAB, Cristina Azlor, ha dit que "no s'està respectant el dret a manifestació, perquè fins ara hi ha hagut impediments acadèmics", malgrat que la rectora, Margarita Arboix, va reclamar-ho fa uns dies, "no hi ha hagut cap posicionament clar", ha etzibat.