El Torrent de Colobrers torna a estar tancat al públic pels efectes del temporal

L'estat de l'espai natural del rodal
L'estat de l'espai natural del rodal | Ajuntament de Sabadell
NacióSabadell
28 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 23:00h
El pas pel torrent de Colobrers quedarà tancat al públic durant uns mesos pel temporal que ha afectat Catalunya aquest mes, especialment el de la setmana passada. Les pluges torrencials del mes d’octubre han arrossegat quatre ponts de fusta i el camí és "impracticable". L’aigua ha provocat l’esllavissada dels marges en diferents trams i principalment en el punt d’accés des de Can Pagès, la qual cosa impedeix el pas per l’itinerari d’aquest punt del rodal.

El camí no compleix "les garanties de seguretat" i per això s'ha pres aquesta mesura, també per "facilitar" al feina de reparació. Tot i així, l'Ajuntament de Sabadell està treballant per avaluar els danys i la seva reparació "de manera que sigui compatible mantenir i potenciar" el valor natural del torrent i el seu gaudi.

És la segona vegada aquest 2019 que es priva l'accés aquest espai. Va ser al juliol i van ser dos dies per retirar arbres caiguts. A l'agost 2018, també, però pel temporal d'aigua que va afectar la ciutat i que malmetre el torrent i es va treballar per reobrir-lo "el més aviat possible"

Afectacions al rodal

El rodal també va patir danys pels aiguats de fa un setmana, com ara a diferents punts del camí del riu Ripoll: al tram de camí de davant la Clota, als Degotalls i sota el pont de Castellar. L’accés a l’horta de Can Bages pel gual també roman tancat per retirar-ne els sediments arrossegats.

Aquesta setmana es treballarà per facilitar l’accés a l’horta, tot i que la retirada de l’important volum de graves depositades requerirà d’altres actuacions ens les properes setmanes.