Dues famílies desallotjades de l’edifici de Ca n’Oriac afectades pels aiguats encara no poden tornar

La resta d’inquilins ho poden fer, però sense connectar la llum

El bloc de pisos desallotjat
El bloc de pisos desallotjat | Google Maps
28 d'octubre del 2019
Actualitzat a la 13:38h
Les 19 persones desallotjades del bloc del carrer Peñalara de Sabadell, degut als aiguats que es van produir la setmana passada a Catalunya i a la ciutat, poden tornar, la majoria, a les seves llars. Resten dues famílies, “les de les plantes superiors”, ha especificat el regidor d’Acció Social i Habitatge, Eloi Cortés, perquè puguin fer-ho. Per ara, com ha afirmat, no hi ha data de retorn, ja que hi influeixen temes d’assegurances, ha explicat.
 
Cortés ha detallat que el consistori ha allotjat quatre famílies, de les quals tres, el passat divendres, van poder tornar a casa, igual que la resta, excepte aquestes dues esmentades. Tot i així, aquesta família que ha rebut l'acolliment municipal hi ha renunciat. 

El regidor ha posat l’accent en l’alternativa d’acolliment que dona l’Ajuntament de Sabadell en aquest tipus de casos, però ha posat en valor “la xarxa familiar o d’amics”, perquè “tenim recursos limitats” en aquest àmbit, a més de “la despesa que suposa”, i és necessari disposar d’un sostre per a l’emergència habitacional que té la ciutat.

Sense connectar la llum

Els veïns poden tornar a les seves llars, sempre i quan no connectin el subministrament de llum, perquè està pendent de reparació, ja que s'ha garantit l'estabilitat de l'edifici. El regidor ha precisat que tècnics municipals van examinar l’immoble el mateix dimecres, després que durant la nit i matinada havien aparegut esquerdes per l’aigua, i també va haver-hi una segona avaluació. Sigui com sigui, l'Ajuntament esta fent l'acompanyament en suport a la comunitat.